FORZ®Glaze grondstof nieuwe glazuurlaag tweedehands keramisch servies

Mineralz en Urban Nature Culture Amsterdam slaan handen ineen voor productie circulair servies

Mineralz, dochteronderneming van Renewi, heeft een overeenkomst gesloten met Urban Nature Culture Amsterdam voor de levering van FORZ®Glaze als grondstof voor een nieuwe glazuurlaag op tweedehands keramisch servies. Met de overeenkomst wordt de secundaire grondstof toegepast op de serviezen collectie van Urban Nature Culture, welke wordt verkocht bij zowel nationale als internationale warenhuizen en speciaalzaken.

Vanuit de gezamenlijke ambitie om afgedankte producten een nieuw leven te geven, zijn Mineralz en Urban Nature Culture een samenwerkingsovereenkomst aangegaan dat tweedehands servies, ingezameld bij kringloopcentra, een tweede leven geeft.

Urban Nature Culture dat een interieur- en lifestyle-merk is, onderzoekt dagelijks op welke wijze het de planeet met haar inwoners meer waarde kan bieden. “Continu zijn wij op zoek naar manieren waarop we producten op een duurzame manier kunnen produceren”, aldus Anne Marie Hermans, creatief verantwoordelijke binnen Urban Nature Culture. “Hierbij garanderen we niet alleen de eerlijke lonen aan de ambachtslieden als ook de toepassing van nieuwe en milieuvriendelijke bronnen zoals in deze mooie samenwerking door secundaire grondstoffen in plaats van primaire te gebruiken.”

FORZ®Glaze bestaat grotendeels uit secundaire grondstoffen waaronder gereinigde bodemassen. Paul Dijkman, Director Mineralz legt uit: “Deze innovatieve toepassing maakt eindproducten circulair omdat het conventioneel glazuur vervangt, waardoor primaire materialen niet meer nodig zijn. FORZ®Glaze is geschikt voor zowel de fijne als grove keramische producten waarbij kleur en glans op maat te maken zijn door de aanpassing van de receptuur. Als vanzelfsprekend zijn de producten en voorwerpen geproduceerd met FORZ®Glaze geschikt voor consumentendoeleinden en voldoen daarnaast aan de geldende milieueisen.”

De nieuwe collectie van Urban Nature Culture wordt lokaal geproduceerd en bestaat uit kopjes, borden, theepotten en mokken en is per medio 2020 verkrijgbaar bij warenhuizen en speciaal zaken in binnen- en buitenland.