Flexibeler werken door digitale communicatie planner chauffeur

Flexibeler kunnen werken. Dat is een van de voordelen van de digitale communicatie tussen planner en chauffeur. Alle informatie wordt automatisch en snel uitgewisseld tussen het ICT-systeem in de backoffice en de tablet of boordcomputer in de wagen. Dat brengt rust omdat er tussendoor niet mee hoeft te worden gebeld Ook kan de planning makkelijk en flexibel worden aangepast, heeft de praktijk inmiddels uitgewezen.

Planning dynamisch aanpassen
Illustratief daarvoor is het voorbeeld van een planner die tegen het einde van de werkdag opdrachten opnieuw tussen de chauffeurs verdeelt om er zo voor de zorgen dat alle orders ook worden afgehandeld. Wagens die eerder klaar zijn omdat opdrachten vlotter konden worden afgewerkt, krijgen de orders van de wagen die door de verkeersdrukte wat op schema achterloopt.

Het enige dat de planner daarvoor hoeft te doen, is op zijn planscherm de orders van de wagen die nog (teveel) orders over heeft, te verslepen naar de wagens die tijd over hebben. Daarmee verdwijnen automatisch de orders uit de boordcomputer van de ene wagen. De andere twee wagens krijgen er zonder tussenkomst van de planner orders bij, inclusief de volledig ingevulde elektronische begeleidingsbrieven.

Lees het hele artikel op het PieterBas-blog: http://www.pieterbas.nl/flexibeler-plannen-door-digitale-communicatie-planner-chauffeur/

 

[vc_button title=”Meer over PieterBas Automatisering” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/leveranciers-voor-de-afvalbranche/bedrijven-abc/pieter-bas-automatisering/”]