Eric Herman nieuwe directeur Maltha Glasrecycling Groep

Eric Herman is benoemd tot de nieuwe directeur van Maltha Glasrecycling Groep, dat deel uitmaakt van de divisie Monostreams van afvalverwerker en recyclebedrijf Renewi en een joint venture is tussen Renewi en Owens Illinois, een wereldwijd leidende producent van verpakkingsglas. De 52-jarige Herman is met zijn nieuwe aanstelling ook verantwoordelijk voor de buitenlandse vestigingen van Maltha.

Zijn opdracht is om Maltha Glasrecycling nadrukkelijker te positioneren en voor te bereiden op de mogelijkheden die de markt biedt. “De ambitie van Maltha is om beter en succesvoller te worden. De circulaire economie biedt kansen en onze bestaande en potentiële klanten vragen om innovaties, daarom zullen we hier sterk op inzetten,” zegt Herman. “Het is duidelijk dat we in de huidige maatschappij op een andere manier met energie en grondstoffen omgaan. Maltha speelt hier op in door onze processtromen op te waarderen en in te zetten voor nieuwe materialen. We hebben een product met fantastische eigenschappen maar welke toepassingen kunnen we daarvan maken? Daar zullen we heel innovatief mee om moeten gaan, onder meer in samenwerking met andere partijen. De stroom van glas naar de glasfabriek zal zeker blijven, maar er is nog zo veel méér te doen!”

Maltha gaat voor verdere groei in Europa. “In Nederland is glasinzameling een ingeburgerd fenomeen, maar er zijn nog landen waar stappen te maken zijn. We gaan onderzoeken op welke locaties voor Maltha groeimogelijkheden aanwezig zijn. Wat dat betreft zijn we mede afhankelijk van wetgeving, bijvoorbeeld wie is eigenaar van het glas? Van belang is of glas op de openbare markt wordt verkocht of is de glasfabrikant eigenaar van het glas, zoals in Frankrijk het geval is.”

Herman studeerde materiaalkunde aan de Technische Universiteit Delft en begon zijn loopbaan in 1991 bij General Electric. Hij heeft voor dit bedrijf in Nederland, Engeland en China gewerkt en gewoond en kwam in 2008 terug naar Nederland, een jaar nadat General Electric Plastics door Sabic werd overgenomen. In 2010 maakte hij een carrièreswitch van Sabic naar A.P. Moller Maersk, dus van de chemie naar de logistiek. Ook bij dit bedrijf heeft hij zich verder ontwikkeld, laatstelijk als global Chief Commercial Officer (CCO) bij Damco, de logistieke dienstverlener binnen de Maersk groep. Hij beschouwt zijn nieuwe functie bij Maltha Glasrecycling als een welkome uitdaging. “Volg je ambities, niets is onmogelijk, heb ik de in de loop der jaren zelf ervaren!”