Engels, uw specialist in standaard en maatwerkoplossingen

Afvalinzameling en scheiding aan de bron

Je treft Engels op stand nr. C101 tijdens de Vakbeurs Recycling

Engels levert producten in dienst van logistiek en een beter milieu, met een sterke nadruk op duurzaamheid.

Overal waar gebruik wordt gemaakt van afvalbakken, kun je Engels terugvinden. Daarnaast werkt Engels samen met inzamelaars in heel Europa aan de cradle-to-cradle filosofie. Als de klant het wenst, koopt Engels de producten terug om ze een tweede leven te geven. Zo faciliteert Engels hergebruik van haar eigen producten via de koopjeshoek én recyclet ze end-of-lifestyle producten. Engels heeft zelfs haar eigen duurzame lijn genaamd ‘E-line’. Dit is een serie producten die voor het grootste deel vervaardigd is uit recycle kunststof.

Specialist in de afvallogistiek
Al meer dan drie decennia lang is Engels betrokken bij projecten in de afvallogistiek. Zo levert Engels producten in verschillende branches waaronder de zorgsector en vrijetijdssector. En leveren zij al jaren opslag- en transportbakken en grootvolume palletboxen voor de inzameling van spaarlampen, batterijen, accu’s en klein chemisch afval aan recyclingbedrijven, inzamelaars en gemeentes. Met deze ervaring is een zeer compleet assortiment van afvalbakken, milieuboxen, palletboxen, afvalcontainers en boven- en (semi)ondergrondse containers samengesteld.

Afvalstations
Het blijft een uitdaging om de afvalberg die dagelijks geproduceerd wordt op o.a. scholen en kantoren op een verantwoorde manier te scheiden. Kiest u voor grotere afvalstations, koppelbare afvalbakken of kleinere modulaire afvalstations? En dan komt de volgende afweging; wordt het kunststof of staal? Gelukkig kunnen de sales specialisten van Engels u bijstaan om samen met u de meest geschikte oplossing te creëren.

Boven- en ondergrondse afvalinzameling
Engels levert zowel diensten als producten voor afvalinzameling. Deze dienstverlening varieert van het aanbrengen van fractiestickers tot en met de service voor de invoering en/of modernisering van boven- en ondergrondse afval-inzamelsystemen. Daarbij neemt Engels de gehele communicatie, automatisering en productie voor haar rekening.

De keus om voor een boven- of (semi)ondergrondse te kiezen ligt aan diverse factoren. Zo is een bovengrondse afvalcontainer soms de beste oplossing omdat er niet gegraven hoeft te worden. Maar hierin zijn ook weer verschillen. Ga je bijvoorbeeld voor de Aero E, die bestand is tegen extreem weer en door de stapelbaarheid ruimtebesparend? Of kies je voor de Element, een 1000 liter container die speciaal is gemaakt voor moeilijk bereikbare plaatsen?

Zoals u uit het bovenstaande stuk kunt opmaken, zijn er heel veel mogelijkheden wat betreft afvalscheiding. Wilt u meer informatie over Engels? Dan bent u van harte welkom bij de Vakbeurs Recycling, stand C101. Voor die tijd al meer weten? Neem dan contact op via contact@engels.eu of bezoek de website.