Emiel Kort van GP Groot uitgeroepen tot beste stagebegeleider 2012

Emiel Kort is gekozen tot beste stagebegeleider 2012 van ECABO. Dit werd donderdag 15 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Amsterdam Arena bekend gemaakt. ECABO schrijft jaarlijks deze verkiezing uit in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen. Bij het ECABO zijn maar liefst 40.000 bedrijven aangesloten.

“Emiel Kort is een enthousiaste en betrokken coach”, aldus de vakjury met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en het onderwijs. “Hij biedt leerlingen innovatieve stages met nadruk op inhoudelijke ontwikkeling. Leerlingen worden uitgedaagd het beste uit zich zelf te halen. Hij is een voorbeeld voor de stagiair.”

Emiel Kort reageerde: “Leuk, dit had ik niet verwacht! Ik heb ooit eens de stoute schoenen aangetrokken om gastlessen te gaan geven. Ik wil me graag blijven inzetten om het beroepsonderwijs beter te maken.”

Landelijke finale
Emiel Kort gaat het opnemen tegen de praktijkopleiders van de andere kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven in de landelijke strijd om de titel Praktijkopleider van het jaar. Zeventien kenniscentra vaardigen hiervoor hun genomineerden af.

Prijs
Emiel won naast de titel een bedrag van 2.500 euro. Dit bedrag is bestemd voor een maatschappelijk relevant onderwijsproject. ECABO organiseert deze verkiezing om bedrijven met een goed innovatief opleidingsbeleid in het zonnetje te zetten. Leren in de praktijk krijgt steeds meer nadruk in het beroepsonderwijs, en veel leerbedrijven nemen hun aandeel in de opleiding zeer serieus. GP Groot biedt studenten van diverse opleidingen de mogelijkheid hun stage te volbrengen bij het bedrijf. Een stageplaats bieden is natuurlijk niet voldoende: GP Groot biedt de student een goede begeleiding en ondersteuning.

ECABO
ECABO is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de economisch/administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen. Ongeveer twee miljoen Nederlanders werken in deze beroepen. Tien procent van de jongeren is er voor in opleiding.