EEW Energy from Waste stemt haar bedrijfsmanagement af op de toekomst: Per 1 augustus 2023 wordt Timo Poppe (42) de nieuwe CEO van EEW. Timo is voormalig Lid van de raad van bestuur van swb AG en hoofdvertegenwoordiger van EWE AG. In de loop van het jaar zal Bernard M. Kemper (65), die de bedrijvengroep sinds 2014 zeer succesvol heeft geleid als CEO, toetreden tot de Raad van Commissarissen als voorzitter. Jürgen Rauen (76), huidig ​​voorzitter van de Raad van Commissarissen, gaat geleidelijk met pensioen.

Jarenlange ervaring in de energiesector
De 42-jarige Timo Poppe kan terugkijken op een jarenlange ervaring in de Duitse energie- en waterindustrie. Na het voltooien van zijn opleiding en studies als industrieel ingenieur, begon hij zijn professionele carrière bij EWE AG in Oldenburg in 2004. Al in 2009 werd hij benoemd tot hoofd van EWE Corporate Development, waar hij de afdeling drie jaar leidde. Van 2012 tot 2015 was hij hoofdvertegenwoordiger van EWE AG en tegelijkertijd lid van de raad van bestuur van het in Bremen gevestigde swb AG voor de divisie Networks. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het gehele infrastructuurbedrijf van de Groep met meer dan 4.500 medewerkers. Van 2015 tot 2020 was Timo Poppe lid van de raad van bestuur voor infrastructuur en financiën bij swb AG met 2.500 medewerkers en een verkoopverantwoordelijkheid van ca. € 1,3 miljard. Gedurende deze tijd heeft dhr. Poppe was ook lid van het dagelijks bestuur en commissievoorzitter Digitalisering van VKU, Vereniging van Gemeentelijke Nutsbedrijven. In 2021 richtte Poppe Palladio Kommunal GmbH op, een joint venture met Palladio Partners die gemeenten en gemeentelijke bedrijven ondersteunt bij de financiering van infrastructuurprojecten. Timo Poppe is getrouwd en heeft twee kinderen.

Timo Poppe: “Samen met een sterk team de toekomst van EEW vormgeven”
Timo Poppe verheugt zich op zijn nieuwe taken bij EEW: “Ik ga graag samen met een sterk team de toekomst van EEW vormgeven. De momenteel zeer goede positie van het bedrijf is daarvoor een uitstekend uitgangspunt.”

Vanaf 1 augustus 2023 zal Timo Poppe de EEW Group, met hoofdkantoor in Helmstedt, leiden als CEO en voorzitter van de raad van bestuur, samen met CFO Markus Hauck en COO Dr. Joachim Manns.

Jürgen Rauen: “Bij EEW is transformatie een traditie”
Jürgen Rauen, die zich na meer dan 10 jaar als voorzitter van de raad van commissarissen van EEW geleidelijk terugtrekt uit het actieve professionele leven, ziet het bedrijf goed gepositioneerd voor de uitdagingen van de toekomst: “Bij EEW, transformatie is een traditie. In het jaar van ons 150- jarig jubileum zetten en geven we vorm aan de volgende stap in de succesvolle toekomst van het bedrijf. Ik ben erg blij dat we met Timo Poppe een toekomstige CEO hebben gekregen die uiterst competent, ervaren in de sector en ondernemend is.”

Bernard M. Kemper: “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Timo Poppe”
Bernard M. Kemper, CEO van EEW sinds 2014, zei: “Ik ben er zeker van dat we met Timo Poppe een zeer geschikte opvolger hebben gevonden voor de rol van CEO. De overdracht van de verantwoordelijkheid op 1 augustus 2023 zal goed voorbereid zijn. Ik kijk er naar uit om met Timo Poppe samen te werken.”

Xinhao Jiang, uitvoerend directeur van BEHL: “De juiste toekomstige CEO gevonden”
Xinhao Jiang, uitvoerend directeur en vicevoorzitter van Beijing Enterprises Holdings Limited (BEHL) en tevens lid van de raad van toezicht van EEW, voegde hieraan toe: “Als aandeelhouder zijn continuïteit en innovatie in de ondernemersontwikkeling van EEW Energy from Waste erg belangrijk voor ons. . We zijn ervan overtuigd dat we in Timo Poppe de juiste toekomstige CEO hebben gevonden, en met zijn industriële achtergrond heeft hij zijn expertise voor de uitdagende taak bevestigd. We kijken ernaar uit om met Timo Poppe samen te werken en het managementteam van EEW te ondersteunen bij het leiden van het bedrijf naar een duurzaam succesvolle toekomst. Ook danken wij Bernard M. Kemper voor zijn aanstaande taak als voorzitter van de Raad van Commissarissen. We danken Jürgen Rauen in het bijzonder voor zijn uitstekende leiderschap als voorzitter van de Raad van Commissarissen gedurende meer dan 10 jaar.

De rol bij de bescherming van hulpbronnen uitbreiden en nieuwe bedrijfsgebieden ontsluiten
Met de huidige 17 vestigingslocaties in Duitsland en aangrenzende landen levert EEW Energy from Waste een belangrijke bijdrage aan de bescherming van klimaat en hulpbronnen. In de EBB-installaties kan jaarlijks zo’n 5 miljoen ton afval energetisch worden benut en milieuvriendelijk worden afgevoerd. Met zijn nieuwe CEO Timo Poppe zal EEW zijn rol als toonaangevend bedrijf op het gebied van de bescherming van hulpbronnen en duurzame energievoorziening voor de industrie en huishoudens in Europa verder uitbreiden en daartoe ook nieuwe zakelijke gebieden ontwikkelen.

EEW Energy from Waste GmbH (EEW) is een van de toonaangevende bedrijven in Europa op het gebied van thermische terugwinning van afval en rioolslib. EEW Energy from Waste levert al een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het klimaat en hulpbronnen en is een belangrijke speler in de circulaire economie. Onze bedrijvengroep exploiteert momenteel 17 sites die ongeveer 5 miljoen ton afval per jaar kunnen verwerken. De meer dan 1.400 medewerkers in onze fabrieken zorgen ervoor dat de energie die is opgeslagen in afval wordt gebruikt, de hoeveelheid afval wordt verminderd, de gevaren veroorzaakt door afval veilig en zonder negatieve gevolgen worden geëlimineerd, en dat schroot en samengestelde materialen worden gerecycled. Bovendien maken we op efficiënte wijze gebruik van de energie in afval om processtoom te genereren voor industriële installaties, stadsverwarming voor woonwijken en ecologisch duurzame elektriciteit. In overeenstemming met onze toekomstvisie hebben we ons ten doel gesteld om in 2030 klimaatneutraal en in 2040 klimaatpositief te zijn. Een belangrijke maatregel naast koolstofreductie is het afvangen van koolstof in onze faciliteiten. De afgevangen koolstof wordt deels ondergronds opgeslagen of gebruikt als waardevolle grondstof voor chemische producten in een koolstofneutrale economie van de toekomst.