EEW geeft voor de eerste keer groene obligaties uit

EEW GmbH, dochteronderneming van Beijing Enterprises, heeft voor de eerste keer groene obligaties uitgegeven voor een bedrag van 400 miljoen euro met een looptijd van vijf jaar en een couponrente van 0,36%.

De obligatie-uitgifte trok deelname van meer dan 180 beleggingsinstellingen wereldwijd. Het orderboek overschreed op het hoogste punt 3 miljard euro, 7,5 keer overtekend. Een aanzienlijk deel van de orders kwam van professionele ESG-beleggingsinstellingen in Europa, dat de erkenning van de kredietkwaliteit van de Groep door de investeerders ten volle heeft aangetoond en activiteiten op het gebied van duurzame ontwikkeling.

De uitgifte van deze groene obligatie vond plaats onder de “EEW Energy from Waste Green Finance Framework”. Ondertussen heeft EEW GmbH een second party opinion verkregen van: Sustainalytics (’s werelds toonaangevende ESG-rating- en onderzoeksbedrijf) om ervoor te zorgen dat het fonds opgehaald, werden belegd en beheerd in strikte overeenstemming met internationale groene obligaties normen.

De obligatie heeft een rating van “BBB+” gekregen van Fitch Group en “BBB” van S&P respectievelijk.Dit is de tweede uitgifte van groene obligaties door de Groep na de succesvolle lancering van de eerste offshore groene obligatie van het bedrijf in 2020, waardoor de groep rijker werdt ervaring in de uitgifte en het beheer van groene obligaties.

Deze uitgave is een bewijs van de inzet van de Groep om duurzame ontwikkeling en milieuvriendelijkheid te bevorderen projecten, en het actief verbeteren van de economische, sociale en milieuvoordelen van de Groep.