Eerste transport afvalwater van Total Care Centre naar ATM

Vanuit het Total Care Center van Reym is de eerste lading afvalwater uit de bewerkingsinstallatie verscheept naar ATM.

Het Total Care Centre, dat in oktober werd geopend, verzamelt afvalwater en slib vanuit de Rotterdamse Europoort, hetzij van aangemeerd schepen of van bedrijven op het vasteland. De faciliteit is gelegen aan diep, open water en heeft een eigen kade. De voorbehandeling van het afval op het terrein vind plaats in behandelingstanks met een capaciteit van 4.000 m³. Na de behandeling wordt het afval per schip overgebracht naar ATM voor verdere verwerking.

Door de overdracht van het afvalwater per schip naar ATM, is Shanks in staat om de efficiëntie te verhogen en de ecologische voetafdruk te verminderen. De eerste zending afvalwater, van meer dan 1.000 ton afvalwater, werd vervoerd door een enkel schip en staat gelijk aan het equivalent van 38 ritten over de weg.

Jonny Kappen, ‎Algemeen Directeur Hazardous Waste Divisie bij Shanks Nederland, zegt:
“We zijn erg blij met het eerste transport vanuit ons nieuwe Total Care Centre naar ATM. Door het combineren van de expertise van deze twee bedrijven, zijn we in staat om de capaciteit en efficiëntie te vergroten en nieuwe kansen te benutten. Het gebruik van de waterweg in plaats van de wegeninfrastructuur om onze ecologische voetafdruk te verminderen is de eerste kans die we hebben gegrepen.”

Het Shanks ‘Total Care-concept’ biedt de deskundigheid van industriële reiniging, transport en afvalverwerking via één aanspreekpunt en één factuur.