Eerste portaalwagen op groengas in Nederland

GP Groot vervoert containers met schone wagen op groengas

GP Groot heeft onlangs een Scania portaalwagen in gebruik genomen die rijdt op groengas. De gasmotor van deze wagen is erg stil voor zowel bestuurder als omwonenden. Dat maakt deze wagen een goede keuze voor toepassingen in steden en woongebieden, waar GP Groot ook hoofdzakelijk zal rijden voor de inzameling van bouw- en sloopafval. Deze portaalwagen is de eerste in Nederland die rijdt op groengas.

Het nieuwe GP Groot voertuig voldoet aan de strenge EEV milieunorm en past uitstekend in het milieubewust werken bij GP Groot. Deze groengaswagen levert een CO2-reductie op tot 70% ten opzichte van een gelijkwaardige portaalwagen op diesel.

Het milieu loopt als een rode draad door alle werkzaamheden van GP Groot. Milieubewust werken zit verweven in alle bedrijven binnen de organisatie. GP Groot draagt zorg voor klantgerichte en milieubewuste oplossingen op het gebied van afval. Goede en innovatieve inzamelsystemen zorgen ervoor dat het ingezamelde afval kan worden gesorteerd en gerecycled.

Technische informatie
De Scania P310 CNG is voorzien van een 305 pk motor in combinatie met een volautomatische versnellingsbak en uitgerust met een 8x 80 liter gastanks aan het chassis. Voordeel van de Scania CNG motor is de kracht en het koppel, die niet onderdoen voor de dieselvariant.