Eerste paal nieuwbouw Vliko in Zoeterwoude geslagen

Samen met diverse relaties en onder toeziend oog van wethouder Gardeniers van Leiderdorp en wethouder de Gans van Zoeterwoude, heeft Vliko op vrijdag 27 november de ceremoniële eerste paal geslagen van de nieuwbouw. In de zomer van 2016 verhuist afvalverwerkingsbedrijf Vliko naar Zoeterwoude, waar momenteel twee supermoderne hallen worden gebouwd voor de op- en overslag van afval.

Algemeen directeur Louis Sciarli verrichte samen met beide wethouders het officiële gedeelte door de eerste paal de grond in te slaan. Daarna werd met alle aanwezige relaties, het fundament van de organisatie Vliko, het glas geheven en geproost op een mooie en duurzame toekomst in Zoeterwoude.

‘Met de nieuwbouw op het bedrijventerrein in Zoeterwoude is Vliko klaar voor de toekomst’ stelt Sciarli. ‘Logistiek gezien heeft de nieuwe locatie vele voordelen met de nabijheid van de A4 en N11’. Hierdoor kunnen de verschillende werkzaamheden op het gebied van afvalinzameling en recycling op een efficiënte en duurzame manier worden uitgevoerd. De verwachting is dat Vliko rond de zomer van 2016 zijn intrek neemt in het nieuwe pand.

Vliko
Vliko is al ruim 50 jaar een toonaangevend milieubedrijf in Zuid-Holland, gespecialiseerd in afvalverwerking en recycling. Ruim 93% van de door Vliko ingezamelde afvalstoffen en reststoffen wordt gerecycled en nuttig hergebruikt. Hetgeen volledig in lijn ligt met de missie: ‘making more from waste’. Vliko regelt alles op het gebied van afval en afvalverwerking op een duurzame manier.
Voor iedere organisatie, van klein tot groot, biedt Vliko een op maat gemaakte totaaloplossing van inzameling, bewerking en verwerking van afvalstoffen tot reiniging en transport van afvalstoffen.