Eerste ondergrondse perscontainer op zonne-energie in Delft

Avalex plaatste deze maand de eerste ondergrondse container die werkt op zonne-energie. De container is te vinden op het plein voor de Albert Heijn aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Delft. Op donderdag 30 april is de perscontainer om 17.00 uur officieel geopend door de Delftse wethouders Stephan Brandligt en Lennart Harpe.

De container werkt niet alleen op zonne-energie, maar er zit ook een pers in de container. De energie wordt opgeslagen in een batterij. Wanneer de container met een bepaalde hoeveelheid plastic is gevuld, gaat de pers automatisch naar beneden en wordt het plastic aangedrukt. Hierdoor kan er meer plastic in de container en hoeft Avalex minder vaak te rijden om de de container te legen. Dit komt ten goede aan het milieu.

Ook de andere containers op het plein zijn gerenoveerd. Er staan er nu twee ondergrondse containers voor glas en één container voor plastic verpakkingsafval. Er is gekozen voor een perscontainer omdat hierdoor bewoners meer plastic kwijt kunnen in de container. De bovengrondse container voor plastic is daarmee te komen vervallen. Een win-win situatie: meer gemak voor de Delftenaar die zijn plastic afval kwijt kan, Avalex hoeft minder vaak te legen en het komt ten goede aan het straatbeeld.