Eerste MBO1-diploma’s voor Medewerkers Milieustraat

Op dinsdag 23 september krijgt een groep van 14 medewerkers van Cyclus (Gouda), Avalex (Den Haag/Delft), Stadswerken Utrecht en GAD (Bussum) het MBO1-diploma ‘Medewerker Milieustraat’ uitgereikt bij SPA Groep in Bodegraven.

Alle 14 mannen zijn de uitdaging aangegaan om dit schooljaar hun MBO1 praktijkdiploma te halen. Cyclus, Avalex, Stadswerken Utrecht en GAD wilden met dit opleidingstraject de ontwikkeling van de medewerkers stimuleren en hun medewerkers meer zelfstandigheid, zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld geven. Met het MBO-diploma hebben zij meer zekerheid in hun loopbaan, betere doorgroeimogelijkheden en zijn de medewerkers beter opgeleid en breder inzetbaar voor de werkgever.

De functie van de Medewerker Milieustraat heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld; waarbij service verlenen, houding, gedrag en voorlichting geven steeds belangrijkere elementen geworden zijn. Om de stromen op de milieustraat van goede kwaliteit te houden, wordt er steeds meer specialisatie, kennis en kunde van de medewerkers gevraagd.

Verdeeld over het jaar hebben de MBO-leerlingen op de verschillende milieustraten en locaties in Gouda, Den Haag, Delft, Utrecht en Bussum zowel theorie- als praktijkles gevolgd om uiteindelijk hun examen, een Proeve Van Bekwaamheid en Kennismeting, af te kunnen leggen.