Eerste diploma opleiding MBO milieustraat medewerker

Eerste diploma opleiding MBO milieustraat uitgedeeld aan Avalex medewerker
Op dinsdag 23 september hebben medewerkers van Avalex hun MBO-1 ‘Medewerker Milieustraat’ diploma in ontvangst genomen. De mannen zijn naast hun dagelijkse werkzaamheden terug gegaan naar de schoolbanken. Avalex stimuleert met dit opleidingstraject haar medewerkers en biedt hen de gelegenheid om in zichzelf te investeren en na te denken over hun huidige werk- en toekomstplannen. Met dit diploma hebben de medewerkers meer mogelijkheden in hun loopbaan en zijn zij breder inzetbaar.

Waarom?
MBO-1 ‘Medewerker Milieustraat’ is een erkende opleiding door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze opleiding sluit aan bij de functie eisen voor een gekwalificeerde medewerker milieustraat. Om de nieuwe ontwikkelingen en kwaliteit van een milieustraat te optimaliseren, wordt er steeds meer kennis en kunde van de medewerkers gevraagd. Daarnaast wordt in de opleiding aandacht gegeven aan houding, gedrag, verantwoordelijkheid en communicatieve vaardigheden. De deelnemers ontwikkelen zich zowel op persoonlijk als op algemeen gebied, waardoor zij betere doorgroeimogelijkheden hebben.

Opleiding
De opleiding neemt één jaar in beslag, waarbij er minimaal 200 uur les wordt gegeven. Deze lessen bestaan uit theorielessen zoals rekenen en taal. Ook krijgen zij les in hun eigen vakgebied, bijvoorbeeld over het omgaan met gevaarlijke stoffen, het gebruik van apparaten en gedragsregels in het verkeer. Daarnaast worden er praktijklessen gegeven op de locaties van de vier deelnemende organisaties: Avalex, GAD, Cyclus en Stadswerken Utrecht.

Diploma
De opleiding was geen makkelijke opgave. Veel deelnemers zijn jong gaan werken en hadden al lange tijd afscheid genomen van de schoolbanken. Vandaag hebben de medewerkers trots hun MBO-1 diploma in Bodegraven in ontvangst genomen. Sommige van hen willen misschien doorstromen naar een MBO-2 opleiding, waarin ze zich kunnen omscholen tot schilder of verschillende administratieve functies. Avalex is erg trots en wil haar medewerkers feliciteren met hun diploma.