Eerste beton gestort voor duurzame was- en werkplaats Dusseldorp Groep

Op 1 november jl. heeft Frank Dusseldorp symbolisch de eerste hoeveelheid beton gestort op de plaats waar de komende periode de nieuwe was- en werkplaats van het familiebedrijf gerealiseerd wordt. De nieuwbouw wordt een duurzaam paradepaardje voor het milieubedrijf Dusseldorp.

Van rechts naar links:
Frank Dusseldorp, algemeen directeur Dusseldorp Groep B.V. stort het eerste beton
Marcel Hoftijzer, beheerder Dusseldorp Vastgoed
Jan Kempers, directeur Dusseldorp Wagenpark Beheer B.V.
Henry Hegeman, algemeen directeur WBC Aannemingsbedrijf B.V.

Al sinds het bestaan van het Lichtenvoordse familiebedrijf wordt een groot deel van het onderhoud van het wagenpark zelfstandig uitgevoerd. Het eigendom en onderhoud van dit wagenpark is ondergebracht in het facilitaire bedrijf Dusseldorp Wagenpark Beheer B.V. Om dit op de lange termijn te kunnen blijven doen, wordt nu geïnvesteerd in een nieuwe was- en werkplaats. Het nieuwe onderkomen biedt straks voldoende ruimte om het periodiek onderhoud en de verplichte APK keuringen van de circa 90 lichte bedrijfswagens en ruim 200 vrachtwagens van de diverse Dusseldorp-bedrijven uit te voeren.

De investering past in de verdergaande professionalisering van het Gelderse familiebedrijf. De schaalgrootte die de Dusseldorp Groep inmiddels bereikt heeft, maakt dat het eigen onderhoud meer dan ooit rendabel is. Door de ondersteuning van de business units met materieel en containers staat er een veilig en goed onderhouden wagenpark tot de beschikking van de Dusseldorp bedrijven. Zij kunnen op hun beurt hun klanten optimaal blijven bedienen met modern materieel.

De nieuwe was- en werkplaats wordt gebouwd volgens de BREEAM-NL systematiek voor een duurzaam gebouw. Voor de verwarming is bijvoorbeeld geen verbruik van aardgas nodig en het hemelwater wordt opgevangen en hergebruikt in de wasplaats. Ook zal er via zonnepanelen in een deel van de eigen stroombehoefte kunnen worden voorzien. Uitgangpunt tijdens de ontwerpfase is certificering op niveau 3 (Very Good) geweest, de mogelijkheden voor Excellent worden nog onderzocht.

Ook op het gebied van arbo en veiligheid wordt de nieuwste techniek geïnstalleerd. Twee smeerputten en een innovatief hefsysteem voor een complete combinatie van trekker en oplegger maken onderdeel uit van de werkplaatsinrichting.

Dusseldorp kiest ervoor om ook op de lange termijn het onderhoud aan de voertuigen zelf te doen. Daarmee is een continue beschikbaarheid van veilig materieel gewaarborgd. Veel van de voertuigen zijn voorzien van een technische opbouw waarvoor technische specialisten nodig zijn voor onderhoud en reparatie. Door de jarenlange investering in de opleiding van deze medewerkers, is Dusseldorp zeer goed in staat om dit werk zelf uit te voeren.

De bouw wordt uitgevoerd door een aantal bedrijven uit de regio. Via een transparante procedure die bestond uit een prekwalificatie en vervolgens een aanbesteding met uitgelote bedrijven, heeft een groot aantal bedrijven de mogelijkheid gehad om in te schrijven op de nieuwbouw.

De nieuwe was- en werkplaats zullen in de zomer van 2013 in gebruik genomen worden.