Geesinknorba heeft een nieuwe Geesink kraanopbouw geleverd aan afvalverwerkingsbedrijf IRADO in Schiedam. De unit is ontwikkeld in nauwe samenwerking met HIAB en Volvo.

(Foto: van/via Geesinknorba)

De GPM IV kraanopbouw biedt de ideale oplossing voor het behandelen van ondergrondse containers in stedelijke gebieden. Bij het laten zakken van de rave-rail kunnen ook tassen en grofvuil op dezelfde route worden ingeladen. Door de grote opening van de trechter kan de unit grote hoeveelheden afval in één keer verwerken. Het netto laadvermogen is zelfs meer dan acht ton.

Exploitanten zijn verheugd minder tijd te besteden aan het transporteren van afval naar de stortplaats of verbrandingsoven, maar kunnen doorgaan met hun werk en vroeg thuiskomen. Een ander handig voordeel is de geringe hoogte van de carrosserie, waardoor bestuurders bruggen en andere plaatsen kunnen oversteken waar hoogtebeperkingen gelden. De kraan is veilig opgeborgen op het dak van de laadbak om schade onderweg te voorkomen.

HIAB heeft de nieuwste HIAB S-HiPro 230W kraan geleverd met een reikwijdte van 10,7 m en een hefvermogen van 1.920 kg. De kraan is voorzien van het gebruiksvriendelijke CTC-systeem (Crane Tip Control) waardoor de machinist zich kan concentreren op het hijsproces in plaats van afgeleid te worden door hendels in de juiste volgorde te gebruiken.

Het chassis is geleverd door Volvo in Nederland. De Volvo FE (6 × 2) heeft een krachtige motor van 330 pk. De unit is al in Schiedam in gebruik genomen en wij wensen de chauffeur van IRADO veel succes met zijn spiksplinternieuwe truck, gefeliciteerd!