Eco-Schools start tweede ronde zwerfafvalcampagne Litter Less

Eco-Schools start voor het tweede jaar de zwerfafvalcampagne “Litter Less” in Nederland. De Litter Less campagne is er op gericht zwerfafval te verminderen en het gedrag van kinderen en jongeren op de lange termijn te beïnvloeden. Litter Less’ wordt uitgevoerd in 35 landen, met steun van de Wrigley Company Foundation.

Deelnemende scholen organiseren dit najaar elk op hun eigen manier een aftrap van de Litter Less campagne bij hen op school. Leerlingen ontwerpen en organiseren voor hun eigen school een zwerfafvalcampagne of organiseren een zwerfafval-evenement. Zij voeren maatregelen door om zwerfvuil te verminderen, bijvoorbeeld door opschoondagen of het maken van creatieve afvalbakken ter voorkoming van zwerfafval.

Litter Less met behulp van Eco-Schools
Eco-Schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Wanneer scholen het zevenstappenplan doorlopen op een aantal duurzaamheidsthema’s verdienen zij de Groene Vlag. Afval is een van de thema’s waar scholen mee aan de slag kunnen.

Eco-Schools coördinator Anne de Klerk: “We zijn erg enthousiast over Litter Less. Door het betrekken van leerlingen laat je hen zien hoe zij zelf verbeteringen kunnen realiseren. Zij ontdekken dat zij een grote invloed hebben op hun eigen omgeving en dat zij de houding en het gedrag van anderen kunnen veranderen. Aan de slag gaan met het thema afval is een mooi begin. Wij hopen dat scholen zo geïnspireerd raken om uiteindelijk ook de Groene Vlag te behalen.”

Over Wm. Wrigley Jr Company Foundation
De Wrigley Company Foundation streeft ernaar de gezondheid van mensen en de planeet te verbeteren door middel van initiatieven die gezonde gemeenschappen stimuleren door het voorkomen van zwerfafval en het vergroenen van de (leef)omgeving. De campagne Litter Less vormt een aanvulling op het bestaande werk van de Wrigley Company, dat zich richt op het aanpakken van het gedrag dat leidt tot (zwerf)afval. De Wrigley Company Foundation heeft de afgelopen 25 jaar meer dan $ 50 miljoen gedoneerd aan goede doelen en zo geholpen levens over de hele wereld te verbeteren en veranderen

Foto’s van de acties van scholen rondom Litter Less zijn te vinden op www.eco-schools.nl/litterless