Duurzame nieuwe hal Renewi in Pijnacker officieel geopend

De duurzame nieuwe hal van toonaangevend ‘waste-to-product’-bedrijf Milieu Express, onderdeel van Renewi, is op zaterdag 22 april officieel geopend in Pijnacker.

Tijdens een feestelijke ceremonie verrichtte Sjaak van Velde, bedrijfsleider van Milieu Express in Pijnacker, samen met Wim van Buijtene, de grondlegger van Milieu Express, de officiële opening van de nieuwe hal. De opening werd bijgewoond door de collega’s. De nieuwe hal is ruim 4.000m2 groot, beschikt over een vloeistofdichte vloer en is duurzaam ingericht met volledige LED verlichting en extra licht doorlatende platen voor meer natuurlijk licht. De hal is gebouwd door Remco Ruimtebouw, welke ook verantwoordelijk was voor de bouw van de vorige hal. Naast de hal is ook een nieuwe weegbrug in gebruik genomen.

In de nieuwe hal worden de verschillende afvalstromen die Milieu Express, onderdeel van Renewi, bij haar klanten in de regio inzamelt, gereed gemaakt voor hergebruik. Dit betreft met name tuinbouw gerelateerde afvalstromen als agrarisch en groenafval. Deze afvalstromen worden vervolgens op de zusterlocatie in Hoek van Holland verder gerecycled tot herbruikbare grondstoffen zoals compost.

Algemeen manager Henri de Hoog geeft aan: ‘We zijn enorm trots en enthousiast over onze nieuwe hal in Pijnacker. Na 23 jaar was de oude hal simpelweg aan vervanging toe, met name vanuit veiligheidsoogpunt. Alle faciliteiten zijn nu voorhanden om onze werkzaamheden goed en veilig uit te voeren en nog meer in te zetten op het terugwinnen van grondstoffen voor nieuwe producten uit afval.”