Duitse Brancheorganisatie VKU (afval/recycling) op werkbezoek in Nederland

Kennis- en ervaring uitwisseling in de Circular Expo van de NLCH te Hoofddorp
Uitleg aan het VKU Team door Rob Schram van de RMN
Uitleg aan het VKU Team door Rob Schram van de RMN

De Duitse brancheorganisatie VKU, Sparte Abfallwirtschaft und Stadtreinigung VKS, heeft een tweedaags werkbezoek aan de Nederlandse afval- en grondstoffensector gebracht. Het doel was om kennis en kunde uit te wisselen. Samen met de NVRD en aangesloten Recycling Partners werden er innovaties op het gebied van recycling, circulaire economie en ontwikkelingen op het gebied van inzameling gedeeld.

 

De VKU startte donderdagochtend met een rondleiding op de eerste hybride Modulo milieustraat van RMN te Soest. Aansluitend ging het gezelschap naar de Circular Expo in Hoofddorp.

VKU bij plastic recycling Van Werven
Plastic Recycling bij van Werven in Biddinghuizen

Ron van Ommeren verwelkomde de deelnemers als ambassadeur van de Netherlands Circular Hotspot. Guido Braam, initiator van NLCH gaf een heldere toelichting over het doel van de Circular Expo en de te verwachten toekomstige ontwikkelingen van de Circular Valley in Hoofddorp. NVRD ‘ers Olaf Prinsen en Maarten Goorhuis gaven hun visie op het afval- en grondstoffenbeleid en lichtten de nieuwste ontwikkelingen in Nederland toe. De VKU-deelnemers lichtten daarna hun organisatie en visie op afval en grondstoffen toe. Er werd afgesloten met een open gesprek over inhoudelijke onderwerpen.

 

Van “Groen naar Gas” bij Energiefabriek Meerlanden
Van “Groen naar Gas” bij Energiefabriek Meerlanden

Op dag 2 werden bezoeken gebracht aan het innovatieve recyclingbedrijf Retourmatras en de unieke- en innovatieve kunststofrecyclinginstallatie van Van Werven. Tot slot volgde een rondleiding bij de “Groene Energiefabriek” van Meerlanden, dat werkt aan een afvalloze samenleving.
Het werkbezoek werd door de VKU en de NVRD als leerzaam en succesvol ervaren, mede door de enthousiaste bijdragen van de Nederlandse Partners.

Recycling bij Retourmatras in Lelystad
Recycling bij Retourmatras in Lelystad