Drone ingezet voor inzameling e-waste

Recyclestichting Wecycle maakt het nog makkelijker om kleine afgedankte elektrische apparaten en lampen (e-waste) in te zamelen en zet hiervoor een drone in. De drone pakt afgedankte apparaten en lampen uit huis op om in te leveren in inleverbakken in de winkel. De drone is onderdeel van de online Wecycle Recycle Games.

Doel van de games is om de 2.500 Wecycle-inleverbakken in de winkels bekender te maken. In deze inleverbakken kunnen mensen makkelijk, gratis en dichtbij huis hun kleine e-waste inleveren. Alle inleverpunten met inleverbakken staan op wecycle.nl/zoeker.

Ontgrendelen bij inleverbak
De game ‘E-Drone’ werkt als volgt: de eerste twee levels zijn direct te spelen op desktop, tablet of smartphone. Om hogere levels te spelen, moeten deze worden ontgrendeld bij een Wecycle-inleverbak. Dit werkt via GPS (Global Positioning System).

Met het spel worden consumenten al thuis geïnformeerd over de mogelijkheid om hun afgedankte kleine apparaten en lampen in te leveren voor recycling. Ook leren spelers het juiste inlevergedrag aan in de game. Bovendien maken ze bij elk level kans op prijzen. De game is direct te spelen via http://gamepoint.wecycle.nl.

Recycling belangrijk
Als apparaten en lampen apart worden ingeleverd, laat Wecycle ze voor 80 tot meer dan 90 procent recyclen. Hierdoor blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.