Directeur Peute vol lof over hulpdiensten en medewerkers

Oorzaak grote brand Peute Recycling nog onbekend

Op maandagavond 1 april jl. is recyclingbedrijf Peute Papierrecycling in Dordrecht getroffen door een zeer ernstige brand. Daarbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen. De loods waarbinnen de brand is ontstaan is, evenals het nodige materieel, wel verloren gegaan. Mede dankzij adequaat ingrijpen van de eigen medewerkers en de grootschalige, professionele aanpak van de brandweer en andere hulpdiensten zijn ernstiger gevolgen voorkomen. Er is een onafhankelijk onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Het productieproces is inmiddels hervat.

Ontstaan brand
Vanuit de kantine hebben medewerkers maandagavond als eersten de brand in de loods met papier, papierbalen en machines opgemerkt. Er was op dat moment niemand aanwezig in de loods. Zij zijn direct begonnen met blussen en hebben rijdend materieel nog uit de loods kunnen halen. De brandweer en andere hulpdiensten hebben snel en met veel materieel ingegrepen. Algemeen directeur John van den Heuvel is vol lof over de inzet van brandweer, andere hulpdiensten en medewerkers: “Geweldig werk hebben zij gedaan, perfecte samenwerking en grote betrokkenheid bij ons bedrijf. Zij hebben erger voorkomen. We zijn hen erg dankbaar!”

Hinder
De brand heeft kortstondig hinder veroorzaakt in de omgeving door het neerdalen van roetdeeltjes (verbrand papier) en stank. De regen heeft nadien de meeste roetdeeltjes weggespoeld. De directie betreurt de overlast voor iedereen die met deze hinder te maken heeft gehad en biedt daarvoor haar verontschuldigingen aan.

Oorzaak
De oorzaak van de brand is nog onbekend. Duidelijk is wel dat de brand in de loods in een berg los papier is begonnen. Samen met de verzekeraar is het bedrijf met een onafhankelijk onderzoek gestart. Intussen is de productie weer hervat en is het bedrijf volledig operationeel.

Gevolgen
De loods waarin de brand ontstond is verloren gegaan en dat betekent een miljoenenschade voor het bedrijf. Van den Heuvel: “Het belangrijkste is dat er geen mensen gewond zijn geraakt. En de continuïteit van ons bedrijf, daarmee ook de werkgelegenheid, is gelukkig absoluut niet in gevaar gekomen.”