Dion van Steensel nieuwe algemeen directeur HVC

Dion van Steensel, momenteel directeur Grondstoffen van N.V. HVC, wordt per 9 januari 2017 benoemd tot algemeen directeur van afval-, grondstoffen en energiebedrijf N.V. HVC. Zijn benoeming is vanmiddag door de voorzitter van de Raad van Commissarissen bekend gemaakt in de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Dion van Steensel volgt Wim van Lieshout op, die na ruim 11 jaar heeft aangegeven nieuwe ambities te hebben.

Als algemeen directeur zal Van Steensel (1971) verantwoordelijk zijn voor het waarmaken van de doelstellingen van HVC om meer materiaalhergebruik (meer gescheiden waardevolle afvalstromen) en duurzame energie te realiseren in het aandeelhoudersgebied van HVC. Als algemeen directeur zal hij, in samenspraak met de Raad van Commissarissen, vorm en inhoud geven aan de strategie en de organisatie om de strategische doelen te bereiken. HVC staat hierbij voor een ondernemende en klantgerichte cultuur, duurzame groei en maatschappelijk bewustzijn.

Van Steensel trad in maart 2011 in dienst bij HVC als directeur Duurzame Energie. In 2013 werd hij directeur Strategie en Business Ontwikkeling evenals directeur Grondstoffen. Daarvoor was hij wethouder Financiën, Onderwijs, Milieu, Werk & Inkomen bij de gemeente Dordrecht en lid van de Raad van Commissarissen van HVC. Na zijn studie Geografie aan de Universiteit van Utrecht heeft hij gewerkt voor onder meer Capgemini en Berenschot.

Phillip Houben, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Dion van Steensel heeft ruime ervaring in het publieke domein en in de afval- en energiebranche via HVC. Zijn ervaring, integriteit en bindende persoonlijkheid, gecombineerd met zijn grote intrinsieke motivatie voor publieke doelen in een concurrerende omgeving, maken hem zeer geschikt om HVC te leiden.”