Definitieve Nedvang erkenning voor Shanks

Dick Zwaveling (Nedvang) reikte vrijdag 29 augustus bij Shanks-milieubedrijf Van Tuijl Glasrecycling in Gameren aan Jan Thewissen, Bas Bax en Michel Maas een award uit, waarmee de erkenning van Shanks definitief is. Een extra vrolijke noot is dat Van Tuijl Glasrecycling, één van de modernste glasrecyclingbedrijven in Nederland, vier glasvrachtwagens de weg op stuurt die zijn opgemaakt in de campagnestijl ‘Glas in ‘t bakkie’. Hiermee vraagt Nedvang samen met de glassector aandacht en inzet voor een nog betere glasinzameling.

Gemeenten en producenten en importeurs van verpakte producten willen steeds vaker uitsluitend met erkende bedrijven werken. Steeds meer afvalbedrijven, -inzamelaars en -bewerkers van ingezameld verpakkingsafval sluiten zich om die reden aan bij Nedvang. Wanneer een bedrijf heeft aangetoond het rapportageproces met betrekking tot de recycling van verpakkingsafval op orde te hebben, ontvangt het daarvoor erkenning.

Registratie verpakkingsafval
Shanks heeft zijn zaken op orde: de definitieve erkenning met bijbehorende award zijn daarom afgegeven. Jan Thewissen: “Wij zijn heel tevreden dat we de erkenning nu hebben ontvangen. Het was een prettig proces dat we doorlopen hebben en als toonaangevend recyclingbedrijf zijn we tevreden dat we nu ook bij de erkende bedrijven van Nedvang horen”.

Glas in t bakkie
In 2013 startte Nedvang met een glascampagne. In Nederland is de recycledoelstelling voor glas 90% terwijl er nu 83% wordt behaald. De glasinzameling moet daarom omhoog en Nedvang spant zich hiervoor in met de glassector. Een betere glasinzameling is van belang, want hoe meer er gerecycled wordt, hoe minder nieuwe grondstoffen er nodig zijn. De campagne ‘Glas in ‘t bakkie’ zal in het najaar nog meer in het zicht komen, onder andere op de glasvrachtwagens van Van Tuijl.

Meer over Shanks