De Circulaire Podcast: Hester Klein Lankhorst over de voor- en nadelen van plastic

In de tweede aflevering van De Circulaire Podcast praat Erik Hoeksema van Milgro met Hester Klein Lankhorst. Zij kent als voormalig directeur van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken alle voor- en nadelen van het gebruik van kunststof, en zoekt als directeur van Rebel Next Economy naar duurzame business cases voor de circulaire economie.

Klein Lankhorst maakt zich grote zorgen over de plastic soup, maar waakt ervoor om plastic als verpakkingsmateriaal volledig te verketteren. Ze noemt zwerfafval in Nederland vooral een “sociaal probleem”, maar ziet ook dat er nog ontwikkelingen nodig zijn op het gebied van regelgeving, prijs en techniek om van R-plastic een succes te maken.

Hester Klein Lankhorst is de tweede gast in De Circulaire Podcast. Vorige maand sprak Hoeksema met duurzaamheidsprofessor Jan Jonker van de Radboud Universiteit. In gesprekken met denkers, vernieuwers en beleidsmakers gaat Hoeksema op zoek naar inzichten om de transitie naar de circulaire economie te versnellen….Beluister de podcast hier