Cure Afvalbeheer en DONG Energy ondertekenen overeenkomst

Mary-Ann Schreurs, voorzitter van Cure Afvalbeheer, en Thomas Dalsgaard, executive vice president van DONG Energy, verantwoordelijk voor bioenergy & thermal power, hebben hun handtekening gezet onder de Joint Venture Agreement (JVA). Hiermee zijn beide partijen elk 50% aandeelhouder van de Cure DONG Energy REnescience BV.

Deze ondertekening volgt op de besluitvorming van het algemeen bestuur van Cure Afvalbeheer, op 11 mei jl., om toe te treden tot Cure Dong Energy REnescience BV; de organisatie die verantwoordelijk is voor de businesscase van de REnescience-installatie.

Businesscase
Samen met DONG Energy gaat Cure nu een businesscase uitwerken die, rekening houdend met de zienswijzen van de gemeenteraden van Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard, positief moet uitvallen voor de bewoners van de drie gemeenten. De uitgewerkte businesscase geeft inzicht in de besparingen op de kosten van Cure en de verbetering van het scheidingsresultaat voor de drie gemeenten, en vormt de grond voor het bepalen van wat het vervolg moet zijn.

Investeringsbeslissing
De investeringsbeslissing over de REnescience installatie vindt in september/oktober van dit jaar plaats. Hierbij worden de verschillende gemeenteraden nauw betrokken.

Wat merken onze inwoners?
De inwoners van Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard merken op dit moment niets van de deelname van Cure aan de BV. Via de website van Cure,  www.cure-afvalbeheer.nl en persberichten houden we de inwoners en andere belanghebbenden op de hoogte.