Coolrec presenteert ‘de circulaire weg van de koelkast’

Coolrec, dochtorganisatie van Van Gansewinkel, is dit jaar sterk vertegenwoordigd op de Innovatie Expo 2016 die op donderdag 14 april in Amsterdam gehouden wordt. De WEEELABEX gecertificeerde recycler presenteert tijdens de Expo het herwinnen van waardevolle grondstoffen uit koelkasten met daarbij concrete circulaire voorbeelden hoe deze in de praktijk worden hergebruikt in de vervaardiging van nieuwe producten.
De Innovation Expo is gekoppeld aan het Nederlandse EU-voorzitterschap en staat dit jaar in het teken van de Sustainable Urban Delta, waar duizenden ondernemers, beleidsmakers en onderzoekers bij elkaar komen voor nieuwe ontmoetingen en om innovatieve projecten te versnellen.

Coolrec presenteert ‘de circulaire weg van de koelkast’ op de Expo en laat op een creatieve manier zien welke herwonnen materialen uit koelkasten een nuttige toepassing krijgen in nieuwe producten. Naast het herwinnen van ijzer en aluminium ligt de focus met name op de kunststoffen en de koelmiddelen. Op deze manier worden de herwonnen metalen toegepast in de productie van een bijvoorbeeld een fiets, het aluminium verwerkt in het motorblok van een auto en het koelkasten-plastic omgezet naar het filament voor 3D-printers. De herwonnen koelmiddelen worden in de praktijk direct toegepast in nieuwe koelkasten.

 

[vc_button title=”Meer over Van Gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]