Coolrec investeert miljoenenbedrag in realisatie extra kwaliteitsimpuls secundaire grondstoffen

Nieuwe metaalsorteerder en elektrostatische afscheider leveren nog hoogwaardigere kwaliteit

Coolrec, dochteronderneming van het waste-to-productbedrijf Renewi, blijft miljoenen investeren in innovatieve scheidingstechnieken om de hoogwaardige recycling van metalen en kunststoffen te optimaliseren. Deze investeringen vinden plaats op de Belgische en Nederlandse locaties.

Met deze innoverende scheidingstechnieken garandeert Coolrec een nog betere kwaliteit secundaire grondstoffen, afkomstig uit afgedankte elektrische en elektronische materialen. De nieuwe scheidingstechnologieën voor metalen alsook voor ABS en PS plastics zijn vanaf het voorjaar 2021 operationeel.

Betere scheidingstechnieken dragen bij in de uitvoering van een gedeelde visie met onze klanten
Met de nieuwe technologieën worden verontreinigde fragmenten gereinigd, geoptimaliseerd en in een strak gecontroleerd proces verwerkt tot zuivere grondstoffen die zonder tussenverwerking hergebruikt kunnen worden als grondstof. Voor de aankomende investeringen betekent dit het nog beter uitsorteren van grondstofstromen als aluminium, karton, koper en messing alsook het genereren van een zuivere ABS en PS plasticstroom, polymeren die veel voorkomen in elektronische apparaten.

Dieter Avonds, Managing Director van Coolrec, zegt: “Investeringen in innovatieve technieken zijn belangrijk voor ons om zo nog beter secundaire grondstoffen terug te winnen, die worden ingezet kunnen worden als grondstof in de vervaardiging van nieuwe producten. Met deze investeringen dragen we bij aan de circulaire samenleving en dit past perfect samen in de gezamenlijke visie die we hebben met onze klanten”.

In lijn met voorgaande investeringen
De activiteiten van Coolrec zijn een belangrijk onderdeel gericht op de circulaire economie. De  investeringen zijn met name gericht op het continu verbeteren hiervan. Zo werd eerder dit jaar in Recydel, Wandre geïnvesteerd in een nieuwe degassificatie installatie die aan de beste milieuvereisten voldoet en bijdraagt aan een nog lager energieverbruik. Ook op haar locatie te Dordrecht werd het terrein met liefst 7000m2 uitgebreid, inclusief een geautomatiseerde weegbrug die als doel heeft de logistiek nog veiliger en efficiënter te coördineren en op deze manier de klant nog beter te bedienen. De investeringen passen binnen de visie van Coolrec waarbij constant gezocht wordt naar nieuwe innovatieve technieken om een zo hoog mogelijke kwaliteit aan gerecycled materiaal te kunnen leveren met een oog voor compliance, efficiëntie en duurzaamheid.