Congres Plastics gone circular: gebruik van recyclaat als norm

‘Closing the loop with MOPET-A’: drinkflesjes van gerecycled kunststof gemaakt door Morssinkhof-Rymoplast

Kunststof recycling is een onmisbare schakel op weg naar een circulaire economie. Met elkaar alle kansen benutten om de kunststofkringloop beter te sluiten, is de uitdaging waarvoor bedrijven en overheden zich gesteld zien. Op 13 juni komen vertegenwoordigers uit Europa, de Nederlandse politiek, het bedrijfsleven en regionale overheden samen op het congres ‘Plastics gone circular’. Dit gratis toegankelijke congres focust op het inzamelen, verwerken, voorschrijven en toepassen van gerecycled kunststof. De organisatie is in handen van NRK Recycling.

Congres plastics gone circularHet programma van ‘Plastics gone circular’ is opgebouwd rond drie invalshoeken. Vanuit Europees perspectief worden de uitdagingen rondom recycling van kunststoffen gebracht naar het niveau van de circulaire stad in wording. Aansluitend vertellen koplopers uit de recyclingindustrie over de kansen van recyclaat. Het programma eindigt met een paneldiscussie waarin de Tweede Kamerleden Çegerek, Dijkstra en Van Tongeren de discussie aangaan met elkaar én met de zaal. Topsprekers uit binnen- en buitenland delen hun visies in inspirerende presentaties.

Praktische informatie
Het congres vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Deze locatie is op loopafstand van FabCity Europe by People. NRK Recycling is ook daar aanwezig en toont een diversiteit aan kleurrijke producten, gemaakt van recyclaat. Voorafgaand aan het congres kunnen deelnemers op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan FabCity en de Plastics Expo. Het congresprogramma op 13 juni start om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) en duurt tot 18.30 uur. In verband met het internationale karakter is Engels de voertaal tijdens een groot deel van het programma. De paneldiscussie met de politici is in het Nederlands. Kijk voor meer informatie over het programma, de sprekers en aanmelden op www.nrkrecycling.nl/congreskunststofrecycling

Over NRK Recycling
NRK Recycling is de belangenbehartiger voor de kunststof recyclingindustrie in Nederland. De branchevereniging houdt de vinger aan de pols voor adequate wet- en regelgeving op zowel Nederlands als Europees niveau. NRK Recycling bevordert tevens de economisch en milieutechnisch verantwoorde inzameling, sortering en herverwerking van kunststoffen.