Compostering Oosterhout in handen van Den Ouden Groep

Familiebedrijf Den Ouden Groep uit Schijndel heeft compostering De Hillen aan de Statendamweg in Oosterhout overgenomen. De gemeente Oosterhout heeft ervoor gekozen om de exploitatie van de compostering over te laten aan een gespecialiseerde partij.

De compostering wordt nu niet volledig benut. Een gespecialiseerd bedrijf heeft meer kennis in huis, weet precies wat de markt vraagt en kan daar daarom beter op inspelen. Met de exploitatie van de composteerinrichting geeft de gemeente Oosterhout bovendien invulling aan de doelstellingen die zijn gesteld in het kader van het lokale milieu- en grondstoffenbeleid.

Bedrijven en particulieren
Voor de exploitatie van de compostering heeft een Europees Openbaar aanbestedingstraject gelopen. Den Ouden Groenrecycling B.V. heeft de exploitatie gegund gekregen, vanwege de beste prijs-kwaliteitsscore. Bedrijven kunnen hun groenafval dus tegen betaling bij Den Ouden aanbieden. Voor particulieren verandert er niets: zij kunnen daarvoor kosteloos terecht bij de milieustraat in Oosterhout. Den Ouden blijft ook de jaarlijkse compostactie voor inwoners uit Geertruidenberg en Oosterhout organiseren. Inwoners kunnen dan gratis compost afhalen bij de compostering.

Plannen
Composteerinrichting De Hillen heeft een oppervlakte van ongeveer 1,70 ha. Den Ouden heeft een aantal plannen met de locatie. De benodigde energie zal bijvoorbeeld voor een groot deel uit groene energie gaan bestaan. In 2025 wil Den Ouden de locatie helemaal energie neutraal hebben. Den Ouden gaat bovendien de productieprocessen optimaliseren, om een zo hoog mogelijk rendement te halen uit de groene afvalstromen.

De locatie gaat Den Ouden locatie Midden-Brabant heten.