Collin Recycling voor 100% in handen van Ed Collin

Ed Collin van Collin BV te Venlo heeft per 31 augustus alle aandelen overgenomen van zijn broer en mede directeur Maurice. In de afgelopen jaren hebben Maurice en Ed het bedrijf weten op en uit te bouwen tot één van de toonaangevende bedrijven in de recycling branche. Na de aandelen overdracht heeft Maurice zijn functie als directeur neergelegd.

Het Limburgse Collin BV, opgericht in 1898 , is één van de oudste familiebedrijven uit Venlo en Nederland. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de professionele inzameling van rest- en grondstoffen, de bewerking daarvan en wereldwijde vermarkting van deze rest- en grondstoffen. De slogan van Collin :” Reststoffen voor u het eind, voor ons het begin” spreekt dan ook voor zich.

Ed Collin, nu enig aandeelhouder en algemeen directeur, heeft zich tot doel gesteld de concurrentiepositie van het inmiddels 7 hectare grote Multifunctionele Rest- en Grondstoffen Centrum van Collin Recycling flink te verstevigen en nieuwe markten te gaan exploiteren in Limburg.

“Met een circulaire economie in opkomst zullen de wereldwijde rest- en grondstoffenmarkten nog dynamischer en innovatiever worden”, aldus Ed Collin. “Onze onderneming is al jaren in staat gebleken om zich aan de snel veranderende markten aan te passen. Of het nu gaat om nieuwe markten, nieuwe technieken of andere uitdagingen. Dat is de charme van ons bedrijf”.

De nieuwe algemeen directeur vervolgt: “Onze basis ligt al sedert jaren in de regio Venlo. Die basis willen wij gebruiken om onze dienstverlening uit te breiden in Limburg. Maar daarnaast is recycling internationale business. Ontwikkelingen in het buitenland worden op de voet gevolgd en bepalen mede onze strategie.”

”Respect Mother Nature and Recycle”
Dit is de nieuwe slogan voor de toekomstige campagne van Collin BV