Circulaire Economie, waarom niet? – Recyclingsymposium 2017

Het zesde Recyclingsymposium wordt op 25 oktober 2017 gehouden tijdens de Recyclingbeurs te Gorinchem. Op deze woensdagmorgen staat een mooi programma klaar met als thema: “Circulaire Economie, waarom niet?” en wordt u aangeboden door BRBS Recycling, FHG en ENVAQUA.

Het programma biedt inspirerende en boeiende sprekers met kennis van zaken. Poolreiziger, klimaatjournalist en filmmaker Bernice Notenboom bijt het spits af en zal vertellen over haar ervaringen op de Noordpool en in de Himalaya, die aantonen dat duurzaamheid en circulariteit urgente thema’s zijn.

Verder gaat het programma in op de grondstoffenvoorziening zoals die in de circulaire economie zal veranderen. CEO Arjen Wittekoek van Coolrec, licht toe hoe zij de volgende stap zetten in de terugwinning van zeldzame aardmetalen uit electronica-afval.

In de ontwikkelingen rond duurzaamheid is de P van people nog vaak onderbelicht. Tijdens dit symposium komt daar verandering in via drie korte pitches die het sociale aspect van hergebruik en recycling laten zien op gebied van kleding, elektronica, reparatie en lease.

Loek Knijff van het Ministerie van I&M gaat in op de inzet van risico-gestuurde regelgeving om te waarborgen dat recycling kan in relatie tot Reach. Een verrassing is nog de laatste spreker, die zal spreken over circulariteit en de belangrijke rol van opdrachtgevers en aannemers in de bouw.

In het afwisselende programma is zichtbaar dat er daadwerkelijk aan circulariteit wordt gewerkt en dat er vooruitgang wordt geboekt. De uitreiking van de Recycling Award aan talentvolle studenten markeert dat circulariteit een blijvend thema zal zijn.

Het Recyclingsymposium wordt afgesloten met een korte discussie met de zaal, waarna de aanwezigen een lunch wordt aangeboden. Vanaf 13:00 uur is er gratis toegang tot de Recyclingbeurs, waardoor er in en rond het programma volop gelegenheid is tot netwerken.

Kosten voor deelname zijn € 100,= excl. BTW. Leden van organiserende verenigingen hebben gratis toegang. Meer informatie en actualiteit over het programma, sprekers en inhoud zijn te vinden op www.recyclingsymposium.nl. Via deze website kunt u zich ook inschrijven.