Circulair succes tussen gemeente Rotterdam en SSI SCHAEFER

De grijze restafval huiscontainers die de gemeente Rotterdam aan haar bewoners geeft, zijn vanaf nu circulair. Dat betekent dat alle nieuwe grijze containers zijn gemaakt van het restmateriaal van oude huiscontainers.

Onlangs tekenden Joost van Maaren (manager Circulair, Inzameling en Hergebruik, gemeente Rotterdam) en Pally Leijs (directeur Afvaltechniek en Recycling, SSI Schaefer Benelux) een overeenkomst waarin staat dat oude containers na teruglevering ingezet worden voor de productie van re-granulaat voor nieuwe containers.

Rotterdam afvalvrij in 2050
Joost van Maaren, manager Circulair, Inzameling en Hergebruik (gemeente Rotterdam): ‘In Rotterdam gaan we zó met producten en grondstoffen om dat we voor zo min mogelijk afval en schadelijke uitstoot zorgen. Met elkaar moeten we betere producten gaan gebruiken, met een langere levensduur, producten hergebruiken waar dat kan en nieuwe producten maken van ‘afval’. We willen dat afval op den duur niet meer bestaat! Rotterdam heeft de ambitie om in 2050 volledig circulair te zijn. Daarom willen we nu al als gemeente onze producten waar dat kan circulair inkopen en aanbesteden. We zijn blij dat we met Schaefer overeen zijn gekomen dat ze aan deze eis kunnen voldoen bij het produceren van huiscontainers’.

Goede ontwikkeling voor de branche
Pally Leijs (directeur Afvaltechniek en Recycling, SSI Schaefer): ‘Wij zijn erg blij dat wij samen met de stad Rotterdam een circulaire container tot stand hebben gebracht. Het is voor onze branche een goede ontwikkeling, waarmee we een kleine maar belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van ons milieu. Als multinational streven wij naar een meer duurzame wereld’.