Business Award voor Van Werven kunststofrecycling

‘specialist in een bijzondere sector’
Van Werven kunststofrecycling is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de recyclingbranche. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan toonaangevende bedrijven met een voorbeeldfunctie in de branche. Aan de hand van de award is er een reportage gemaakt bij Van Werven voor het RTL 7 programma ‘De Succesfactor’, dat op zondag 29 mei om 12.55 uur wordt uitgezonden.

De nominatiecommissie van het NBSA-Instituut stelt in het juryrapport dat Van Werven Kunststof Recycling zich presenteert als de specialist in een bijzondere sector. ‘Van Werven onderscheidt zich met name door de grote knowhow in zijn vakgebied en de grote mate van klantgerichtheid. Innovatie is het sleutelwoord bij Van Werven, want het bedrijf is continu bezig om zijn producten en diensten te verbeteren en zo optimaal mogelijk te laten aansluiten op de wensen van zijn klanten’.

Opmerkelijk onderscheidend vermogen
Van Werven kunststofrecycling heeft zijn strategie de afgelopen jaren gericht op afzet bij vaste afnemers binnen de EU. Dit heeft geleid tot een groeiende vraag naar gerecyclede grondstoffen, die groter is dan het Nederlands volume wat Van Werven als input krijgt geleverd. Daarom wordt inmiddels 60% van het volume te recyclen kunststoffen uit het buitenland geïmporteerd. Voor een deel afkomstig van de vestigingen van Van Werven in België en Engeland. Na enkele jaren van ‘leren en proberen’ staat het bedrijf nu aan de top in de sector binnen Europa. De jury: ‘Van Werven heeft veel ervaring en de meest verfijnde scheidingstechnieken uit de industrie. De onderneming realiseert vijftig verschillende, waardevolle herbruikbare grondstoffen voor de Europese kunststof industrie. Door de grote recyclingcapaciteit kan het bedrijf ook continuïteit in het eindproduct garanderen. En tot slot: het is een sterk en financieel zeer gezond familiebedrijf, dat verantwoordelijkheid neemt ten aanzien van het milieu en de sociale context.’

Voor Van Werven betekent de award opnieuw erkenning voor zijn innovatieve activiteiten. “Wij zijn er trots op dat we deze Award in ontvangst mogen nemen en zien het als een waardering voor alle medewerkers bij ons bedrijf. Meerdere medewerkers zijn al vanaf het eerste uur bij ons werkzaam en hebben een belangrijke rol gespeeld in de kennis en ervaring die we op dit terrein hebben ontwikkeld”, aldus Ton van der Giessen, Managing Director bij Van Werven kunststofrecycling.

De Nominatiecommissie is van mening dat Kunststof Recycling Van Werven op basis van die gronden uitgeroepen kan worden als winnaar in de recyclingbranche en tevens in aanmerking dient te komen voor de overall prijs: de Nationale Business Succes Award 2016.

Van Werven op tv bij ‘De Succesfactor’
Aan de hand van deze award is er een reportage over Van Werven gemaakt voor het RTL7 programma ‘De Succesfactor’ dat op zondag 29 mei om 12.55 uur wordt uitgezonden. Dit televisieprogramma staat in het teken van businessformules, zakelijke strategieën en tactieken en geeft een kijkje in de keuken van de beste bedrijven van Nederland. De herhaling is zaterdag 4 juni om 12.55 uur.

Recyclen van harde kunststoffen
Van Werven is een regionaal bedrijf, dat met haar kunststofrecycling uniek is in Europa. We zetten hoog in op kwaliteit. We werken iedere dag aan een nog hoogwaardiger eindproduct en recyclen inmiddels 80.000 ton kunststof afval per jaar. Hiermee besparen we 200.000 ton CO2, gelijk aan de uitstoot van 83.000 personen auto’s.

 

[vc_button title=”Meer over Van Werven” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-werven-afvalservice/”]