Bubble afvalbak van Lune wint prestigieuze RedDot design award 2016

De Bubble heeft een uniek, strak en origineel design wat zowel in een historisch en modern straatbeeld past.

De RedDot design awards is een wereldwijd erkende design award waarvoor meer dan 5200 ontwerpen uit 54 landen zijn ingezonden. Het winnen van deze Design award die door een internationale Jury van design experts is toegekend, bevestigt dat de Bubble een aanwinst is voor ieder straatbeeld. Een sterk staaltje Dutch design!

Het commentaar van de jury luidt als volgt: The Bubble waste bin’s optimised functionality and unusual appearance, which creates distinctive highlights in public spaces, are a winning combination.

De Bubble heeft in een bijzondere vormgeving een grootvolume van maar liefst 360Liter. Naast dat de ronde vorm bijzonder en elegant is, zorgt deze vorm voor een zeer efficiënte luchtwerveling bij het leegzuigen, waardoor de Bubble op ergonomische wijze binnen enkele ogenblikken geleegd wordt. Doordat het volume gemiddeld 5-7 keer zo groot is als een standaard afvalbak, zal dit leiden tot een besparing van zeker 80% inzamelkilometers in de toch al zo drukke binnenstad. De Bubble is volledig ontwikkeld volgens de principes van de circulaire economie waardoor er maar weinig onderhoud nodig is, de levensduur door zijn degelijke bouw maximaal is en reparaties, refurbishment, hergebruik van onderdelen en recycling van de materialen eenvoudig mogelijk is.

De Bubble staat al enige tijd succesvol in Berlijn, en is sinds april van dit jaar ook in Purmerend in gebruik. Purmerend is daarmee een design icoon rijker geworden!