BiggerBag : slimme afvaloplossing voor elke verbouwing

Flexibele BiggerBag van SUEZ biedt altijd en overal ruimte voor bouwafval
Bij het verbouwen van een huis komt al snel zo veel afval vrij dat een gewone bigbag van één m3 onvoldoende uitkomst biedt, terwijl een stalen afvalcontainer vaak minder flexibel is. De oplossing hiervoor is de BiggerBag van SUEZ: een inzamelzak voor bouw- en sloopafval die drie keer groter is dan de standaard bigbag. De BiggerBag is een eenvoudige en flexibele oplossing voor het bouw- en sloopafval op kleinere bouwlocaties en bij verbouwingen in en rond het huis. De BiggerBag is erg compact en kan gewoon als pakket met de post worden bezorgd. Het voordeel hiervan is dat je de BiggerBag kunt uitpakken waar en wanneer deze nodig is. Daarbij komt dat er minder transportbewegingen nodig zijn en dat is niet alleen goedkoper, maar óók milieuvriendelijker. De BiggerBag is verkrijgbaar bij de webshop Bouwbakkie.nl, in de winkel bij BMN Bouwmaterialen Nieuwegein en bij SUEZ. De komende maanden wordt de BiggerBag tijdens een pilot ingezet, die wordt uitgerold in het gebied tussen Utrecht en Amsterdam.
De BiggerBag heeft een inhoud van drie m³ en slaat een brug tussen de standaard bigbag en een stalen container van drie m³. De inzamelzak kan eenvoudig worden opgezet en neemt weinig ruimte in. De BiggerBag kan zo op kleine bouwplaatsen met beperkte ruimte en tijdens verbouwingen thuis uitkomst bieden. Doe-het-zelvers en aannemers hoeven geen containerhuur te betalen en bepalen zelf het moment wanneer het afval door SUEZ wordt opgehaald. SUEZ recyclet zowel de zak als de inhoud tot nieuwe producten. Eerst sorteert zij het bouw- en sloopafval en worden onder meer hout, metaal en cellenbeton eruit gehaald. Beton wordt bijvoorbeeld weer ingezet bij de verharding van wegen, metaal bij de productie van nieuwe metalen en hout voor de productie van spaanplaten.

Slimme inzameloplossing
“De BiggerBag is een slimme inzameloplossing waarbij het mes aan twee kanten snijdt. We reduceren de logistiek en realiseren zo een aanzienlijke CO2-reductie, terwijl we doe-het-zelvers en aannemers een flexibele, gemakkelijke en goedkope oplossing geven”, vertelt Vincent Mooij, business innovator van SUEZ. “Omdat de bigbag vaak net te klein is, moesten klanten al snel overstappen naar een stalen container van drie m³. De BiggerBag is niet alleen goedkoper, maar je kunt deze ook neerzetten op het moment dat je hem écht nodig hebt. Hiermee bieden we een goede en milieuvriendelijke oplossing, want hoeveel mensen verbouwen niet hun keuken, badkamer of hun huis?”

“Klussers moesten voorheen eerst een container bestellen, op de dag van aflevering thuis zijn en afwachten of een goede plek beschikbaar was in de straat waar de container kon staan. Nu kiezen zij zelf het tijdstip en de plek uit waar ze de BiggerBag neerzetten en kunnen ze het afval eenvoudig met kruiwagens in de zak storten. De BiggerBag scheelt dus niet alleen in transport, maar ook in gemak en tijd. Hiermee voorzien we met deze nieuwe oplossing in de behoefte van onze klanten en is het een waardevolle aanvulling op ons assortiment”, zegt Jeroen van Heerwaarden, manager BouwBewust bij BMN Bouwmaterialen.