BeestenBende – kinderen presenteren ideeën om de plastic soep tegen te gaan

De kinderen van leefbaarheidsproject De Beestenbende zijn deze maand de uitdaging aangegaan om een oplossing te bedenken voor de plastic soep in het kader van ‘Het Beste Idee van de BeestenBende’. Tijdens de Grote BeestenBende-dag op 13 juni in het Dolfinarium presenteren de drie kinderen met het beste idee hun werk. Een kritische jury met als voorzitter Jochem van Gelder kiest die middag de winnaar van ‘Het Beste Idee van de Beestenbende’.

Aan het einde van elk schoolseizoen gaan alle basisschoolkinderen van het leefbaarheidsproject De BeestenBende naar De Grote BeestenBende-dag in het Dolfinarium in Harderwijk. Deze dag wordt hen aangeboden om de kinderen te bedanken voor de inzet die ze hebben getoond door een jaar lang hun eigen buurt schoon te houden. Dit jaar heeft het Dolfinarium ze een nieuwe uitdaging meegegeven: een oplossing bedenken voor de plastic soep in het kader van ‘Het Beste Idee van de BeestenBende’.

De grote oppervlaktes met kleine deeltjes plastic die in de zeeën en oceanen ronddrijven, ook wel plastic soep genoemd, zijn een groot probleem voor zeedieren. Het Dolfinarium zet zich in om dit probleem te reduceren. De BeestenBende-kinderen zijn de aangewezen personen om mee te denken over een oplossing, omdat zij zich het hele jaar al inzetten voor een schonere leefomgeving voor mensen en dieren.

De kinderen werkten in de afgelopen maand ideeën uit in de vorm van een tekening, computerontwerp, knutselwerk of verhaal en stuurden dit op. Een kritische jury met als voorzitter Jochem van Gelder bekeek de inzendingen en koos een top drie uit. De uitverkozen drie kinderen of teams presenteren hun werk tijdens de Grote BeestenBende-dag, nadat ze de hele middag gratis in het Dolfinarium hebben doorgebracht. Ter plekke wordt ‘Het Beste Idee van de BeestenBende’ bekend gemaakt.

Het BeestenBende project
De BeestenBende bestaat uit kinderen van 7 tot en met 11 jaar uit diverse gemeenten in Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden. Minimaal één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minimaal één volwassen begeleider. De BeestenBende is een wetenschappelijk bewezen concept waarbij kinderen daadwerkelijk in actie komen en een positieve invloed hebben op de leefbaarheid in de gemeente. Het concept is door SBS Het Beste Idee van Nederland gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.
Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.