Beelen op negende plaats in de transparantiebenchmark van het ministerie van Economische Zaken

Duurzame bedrijfsvoering vaart wel bij jaarverslag

Beelen Groep werd donderdag beloond met een negende plaats in de Transparantiebenchmark van het ministerie van Economische Zaken. Daarmee werd zo goed als dezelfde positie bereikt als het jaar daarvoor. Het afval- en sloopbedrijf laat vergelijkbare ondernemingen ver achter zich. En toont zich ambitieuzer dan ooit als het gaat om de duurzame operatie.

In het kader van de Transparantiebenchmark worden de mvo-jaarverslagen van 450 Nederlandse bedrijven beoordeeld en gewaardeerd. Wim Beelen is trots op deze prestatie: “Vorig jaar zaten we al bij de top 10. Dat ons dat weer lukt, is gewoon geweldig. Als relatief klein bedrijf zien we ons op de negende plek net voorafgegaan door Heineken op plek zeven en het Havenbedrijf Rotterdam op plek acht. Niet alleen bevinden we ons in illuster gezelschap, we hadden ook alledrie dezelfde score van 186 punten. Het scheelde slechts enkele tienden.”

Ambities in duurzaamheid
Volgens Wim Beelen draagt de grote inzet voor een transparant mvo-jaarverslag veel bij aan de dagelijkse duurzame resultaten van Beelen. “Mede vanwege het jaarverslag tillen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op een steeds hoger niveau. We monitoren nu voortdurend onze duurzaamheidsprestaties op tal van materiële aspecten. Daar waar zaken opvallen of aandacht behoeven, kunnen we direct proactief reageren. En dus niet pas als we jaarlijks de data verzamelen voor het duurzaamheidsverslag. Dat is typisch Beelen: we zitten kort op de bal.”