BBF Holding neemt Beek Container Groep Nederland over

Beek Container Groep Nederland vindt in BBF Holding een nieuwe eigenaar gespecialiseerd in het aanbieden van totaaloplossingen voor de productie, onderhoud en technologie van slimme afvalsystemen.

BBF Holding en Beek Container Groep Nederland hebben vandaag aangekondigd dat zij hun krachten bundelen op het gebied van het onderhouden en reinigen van ondergrondse en bovengrondse inzamelsystemen. In de nieuwe combinatie met BBF Holding zal Beek Container Groep Nederland nog beter in staat zijn om klanten te bedienen met de producten en technologische oplossingen van BBF Holding. Met behulp van vulgraadmeters en een dynamische routeplanning wordt hierdoor het aantal ophaalmomenten significant verlaagd, CO2-uitstoot beperkt en de levensduur van containers verlengd. Beek zal voorlopig zelfstandig blijven opereren vanuit het hoofdkantoor in Leiden onder leiding van Mark van Beek en het huidige managementteam.

Mark van Beek van Beek Container Groep Nederland: “De keuze om aan te sluiten bij BBF was voor ons een logische. De samenwerking is goed nieuws voor de klanten en medewerkers van beide bedrijven die profiteren van de schaalvoordelen en het aanbod van producten en oplossingen van BBF. De activiteiten van Beek sluiten naadloos aan bij de focus van BBF om overheden en bedrijven te helpen bij het realiseren van een betere leefomgeving door het slimmer maken van afvalinzameling. Ik kijk uit naar de toekomstige samenwerking met het team van BBF Holding.”

Ron de Mos van BBF Holding: “Service en onderhoud van ondergrondse en bovengrondse inzamelsystemen is een van de belangrijkste pijlers voor groei van BBF Holding. Wij zijn de afgelopen tijd onder de indruk geraakt van de kwaliteit van de dienstverlening van Beek Container Groep Nederland gedreven door het ondernemerschap van alle medewerkers binnen de organisatie. Beek Container Groep Nederland geniet een uitstekende reputatie bij klanten en wij zijn trots om Beek Container Groep Nederland welkom te mogen heten bij BBF Holding.

Rimco de Groot van Joh. Mourik & Co. Holding B.V.: “Tevreden kijken wij terug op een jarenlange samenwerking met Mark van Beek en Beek Container Groep Nederland sinds wij een belang namen in 2004. Door te investeren in mensen en materieel is Beek de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste spelers op het gebied van het reinigen, onderhouden en distribueren van containers in Nederland. Wij zijn blij dat wij in BBF Holding een sterke aandeelhouder hebben gevonden waarin Beek naadloos past in de strategie om groei te continueren.”

Over Beek Container Groep Nederland
Beek Container Groep Nederland verzorgt reiniging, (preventief) onderhoud, inspectie, certificering en distributie van alle soorten bovengrondse en ondergrondse containers. De bedrijfscultuur kenmerkt zich door kwaliteit, snelheid, daadkracht en flexibiliteit. De ruim 45 medewerkers werkzaam bij Beek voelen eigenaarschap en zijn sterk gemotiveerd en gecommitteerd om kwalitatief hoogstaande service en onderhoud te leveren. Beek is landelijk actief met een wagenpark van 42 voertuigen.

Over BBF Holding
BBF Holding produceert, installeert en onderhoudt een brede range aan onder- en bovengrondse afvalcontainers inclusief bijbehorende elektronische hard- en software. Daarnaast heeft de groep de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het ontwikkelen van software en elektronica zoals containertoegangssystemen, vulgraadmeters en dynamische inzamel-routeplanning. Met deze technologie kunnen gemeenten aanzienlijk besparen op de kosten van afvalinzameling en draagt de onderneming bij aan een schonere leefomgeving. BBF heeft inmiddels meer dan 45.000 ondergrondse afvalcontainers voorzien van deze technologie en geldt daarmee als een toonaangevende speler in binnen- en buitenland.