‘Batterij… of je leven?’ Zamel ze in met Halloween

Iedereen weet het: batterijen zijn slecht voor het milieu en ze horen niet in de afvalbak. Om ouders en kinderen daarop te attenderen, start Stibat de Halloween campagne ‘Batterij… of je leven?’, die ouders en kinderen oproept om met Halloween naast snoep, ook batterijen in te zamelen. Tussen woensdag 17 en donderdag 25 oktober kunnen zij zich aanmelden op de website legebatterijen.nl/halloween en verloot Stibat een inzameltas in Halloweenstijl.

Veel mensen leveren hun batterijen al apart in, maar er zijn nog genoeg batterijen in te zamelen bij mensen thuis. Zo blijkt uit onderzoek dat Nederlanders gemiddeld 118 batterijen in huis hebben, 5 meer dan in 2015. 81 zitten in apparaten en 10 in apparaten die niet meer worden gebruikt. Verder hebben huishoudens 17 nieuwe en 11 lege batterijen losliggen. Gezinnen zonder kinderen gebruiken 73 batterijen en alleenstaanden 53. Gezinnen mét kinderen zijn de grootverbruikers, zij hebben maar liefst 133 batterijen in huis.

Extra stimulans
Om deze gezinnen extra te stimuleren batterijen in te zamelen, gaat op woensdag 17 oktober de Halloweenactie van Stibat van start. Het idee is dat kinderen langs de deuren gaan om naast snoep ook batterijen in te zamelen en roepen: ‘Batterij… of je leven?’. Ze kunnen tot donderdag 25 oktober op de website legebatterijen.nl/halloween een speciale inzameltas aanvragen. Stibat verloot er duizend onder de aanvragers.

Inzamelproject basisscholen
Deze campagne loopt naast de al bestaande acties van Stibat voor kinderen (en ouders). Zo kan een basisschool meedoen met het inzamelproject en voor mooie producten sparen. Voor elke kilo batterijen ontvangt de school een spaarpunt. En voor basisschoolkinderen die alles willen weten over batterijen heeft Stibat speciaal educatiemateriaal.

Kijk voor meer informatie over de actie op www.legebatterijen.nl/halloween.