Basisschool Sterre der Zee wint E-Waste Race

Basisschool Sterre der Zee uit Delfzijl is na een spannende strijd winnaar geworden van de E-Waste Race, een wedstrijd om zoveel mogelijk elektronische apparaten (ook wel E-waste genoemd) in te zamelen voor hergebruik. De race is onderdeel van het lesprogramma over de recycling van elektronische apparaten en de impact hiervan op het milieu. Verschillende scholen binnen de gemeenten Oldambt en Delfzijl hebben meegedaan aan deze E-Waste Race. Tezamen hebben zij 13.111 kleine en grotere huishoudelijke apparaten ingezameld.

De winnaar van de E-Waste Race heeft maar liefst 3359 apparaten ingezameld en wint hiermee het schoolreisje naar het Science Center Nemo in Amsterdam. De prijs werd uitgereikt door wethouder Joostens van de Gemeente Delfzijl en een vertegenwoordiger van Virol.

Als partner van het initiatief E-Waste Race en Weee Nederland, is Virol nauw betrokken bij de inzameling en verwerking van het ingezamelde elektronisch afval. Het belang van de E-Waste Race en soortgelijke initiatieven in Nederland is groot. Er belandt nog te veel e-waste in de vuilnisbak, waardoor slechts een klein deel van het elektronisch afval correct kan worden gerecycled.