Baetsen Groep en Liquisort Recycling starten joint venture

Eind augustus 2014 zijn Liquisort Recycling B.V. en de Baetsen-Groep een samenwerking aangegaan en hebben hiertoe de joint venture Liquisort Baetsen B.V. opgericht.

Liquisort Baetsen B.V. gaat zich bezig houden met het sorteren van non-ferro metaalfracties. Er wordt hierbij onder andere gebruik gemaakt van de revolutionaire gepatenteerde ‘Magnetische Dichtheid Scheiding’ technologie. Het betreft een duurzame en dus groene verwerkingsmethode die een beperking van CO2-uitstoot realiseert.

De joint venture richt zich specifiek op het scheiden van non-ferro metaalmixen met een deeltjesgrootte tot 25 mm. Op de locatie in Veldhoven is een hypermoderne recyclingfabriek gebouwd die vanaf 1 oktober 2014 non-ferrometalen afkomstig uit elektronicarecycling, diverse shredderprocessen en afvalverbrandingsinstallaties gaat verwerken.

Liquisort Recycling B.V. en de Baetsen-Groep vullen elkaar conceptueel en inhoudelijk goed aan en hebben een sterke match wat betreft bedrijfscultuur en mentaliteit.

Liquisort Recycling
Liquisort Recycling is opgericht in 1971, en is onderdeel van de Bakker Magnetics Groep, een wereldwijd opererend Brabants familiebedrijf gespecialiseerd in de fabricage van magnetische materialen en complexe magnetische systemen.

Baetsen
De Baetsen-Groep is een Brabants familiebedrijf, opgericht in 1960, wat zich naast diverse recyclingactiviteiten, bezighoudt met internationaal transport, kraanverhuur, containerverhuur, leveren van bouwstoffen, en grond- en sloopwerk.