AVR maakt nu ook energie van restafval uit kanaaleiland Guernsey

Wereldwijd gaan we steeds bewuster om met ons afval. Dat blijkt ook maar weer uit de samenwerking die AVR onlangs is gestart met het Engelse afvalbedrijf Totus Environmental en afvalverwerker Island Waste in Guernsey.

AVR heeft tien afvallijnen in Rozenburg en Duiven waar we ongeveer 1,7 miljoen ton restafval per jaar verwerken. Daar komt nu ook de verwerking van het resterende bedrijfsafval uit Guernsey, één van de Kanaaleilanden, bij. Al dit restafval zetten we vervolgens om in elektriciteit en leveren we aan het net voor zo’n 200.000 huishoudens. Ook voorzien we circa 160.000 huishoudens in de regio Rotterdam en Arnhem van restwarmte.

De deal tussen AVR en deze twee partijen draagt bij aan een ecologisch en commercieel duurzame oplossing voor bedrijfsafval dat overblijft na recycling. Michael Grime, eigenaar van Island Waste zegt flink te hebben geïnvesteerd in hun recycle lijn op het eiland: “Zodoende kunnen we zoveel mogelijk afval recyclen, al zal er altijd afval over blijven dat simpelweg niet meer gerecycled kan worden. Storten op het eiland is bijna geen optie meer en de strategie van het eiland is nu volledig gefocust op het recyclen van het afval zodat dit waar mogelijk als nieuwe toepassing kan worden gebruikt.”

Roger Kremers, Manager International sales van AVR vertelt: “Het niet-herbruikbare restafval is een enorm waardevolle bron voor AVR. “We zijn verheugd dat we het eiland van Guernsey kunnen ondersteunen in het verbeteren van hun afvalcyclus door het restafval om te zetten in een nuttige bron van energie.”

Commercieel directeur van Totus Environmental kijkt uit naar de samenwerking met AVR en Island Waste: “Deze samenwerking draagt bij aan het bieden van een duurzame oplossing voor het eiland Guernsey, waardoor zij de waarde van het resterende bedrijfsafval op zowel midden als lange termijn kunnen optimaliseren.