Avalex neemt twee smalspoorvoertuigen in gebruik

Op de foto van links naar rechts: Robin Nijman van Avalex, Marcel Pouwels van Geesinknorba, Hein v/d Sar van DAF DSW/Blom, Litton Haring van Avalex, Adri van der Kooij van Avalex, Richard Verhoeven van Vervoer& Materieel Rotterdam (foto: van www.fotorudolf.nl via Geesinknorba)

Avalex in Den Haag/Delft neemt twee smalspoorvoertuigen in gebruik. De voertuigen hebben een lage en smalle carrosserie waardoor ze zeer geschikt zijn voor stedelijke gebieden, smalle toegangswegen en landweggetjes.

Deze wendbare voertuigen hebben een laadvermogen van bijna 10 ton, aangeboden door de GPM IV-carrosserie, waardoor ze een populaire keuze zijn onder operators die de efficiëntie van hun rondes willen maximaliseren. Daarnaast is het minder waarschijnlijk dat automobilisten contact maken met de stoeprand of geparkeerde auto’s.

De unit zal in gebruik worden genomen voor de inzameling van huishoudelijk afval. De volautomatische splitlift kan grote clusters tweewielige containers snel oppakken. De voertuigen zijn up-to-date met technologische innovaties om te voldoen aan de nieuwste emissie- en veiligheidsbehoeften in de industrie.

De vrachtwagens zijn gekocht door Vervoer en Materieel in Rotterdam en zullen worden gebruikt door Avalex , een afvalverwerkingsbedrijf opgericht door de gemeenten Leidschendam, Rijswijk en Voorburg in 2001. De regio heeft een bevolking van ongeveer 330.000 die zal worden bediend door hoogwaardig afval beheersdiensten die capaciteit bieden om ongeveer 110 ton afval per jaar in te zamelen en te verwerken.