Autoruiten Carglass naar Maltha Glasrecycling

Tweede leven voor ruim 2.000 ton vlakglas per jaar
Maltha Glasrecycling start voor Carglass Nederland per direct met de inzameling en verwerking van afgedankte autoruiten. De dochterorganisatie van Van Gansewinkel gaat op jaarbasis ruim 2.000 ton glasafval verwerken, waarvan bijna 95% een tweede leven krijgt als grondstof voor nieuwe glasproducten. Daarbij maakt Maltha gebruik van innovatieve recyclingoplossingen, die zelfs hergebruik van de PVB-folie mogelijk maken. Met de onlangs getekende overeenkomst ondersteunt Maltha de komende drie jaar de duurzaamheidsdoelstellingen van Carglass.

Met meer dan vijftig vestigingen in Nederland staat Carglass in de markt bekend als een betrouwbare glasspecialist die iedere autoruit ongeacht merk, model of bouwjaar kan vervangen. Op jaarbasis vervangt Carglass in Nederland ruim 2.000.000 kg autoruiten. “Maltha heeft ons kunnen overtuigen met een scherp servicepakket, waarbij flexibiliteit in de dienstverlening en innovatieve duurzame oplossingen doorslaggevend zijn geweest”, aldus Bart Dufour, Key Account Manager Procurement Carglass, werkzaam vanuit het European Distribution Center in Hasselt. “Daarbij heeft ook de reeds bestaande en gewaardeerde samenwerking tussen Van Gansewinkel en Carglass een positieve invloed gehad op de besluitvorming. Met de nieuwe overeenkomst worden alle Carglass-locaties door Maltha ontzorgd.”

“Voor Carglass Nederland zijn we met onze dienstverlening in staat een substantiële bijdrage te leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Voorheen ging het glas van Carglass naar het depot in Hasselt en van daaruit door naar de verwerker. Met de nieuwe samenwerking beperken we de CO2-uitstoot door gebruik te maken van rechtstreekse glasleveringen van de vestiging naar de verwerker. Wij hebben veel energie gestoken in deze routeoptimalisatie en daarbij ook de logistieke kosten weten te minimaliseren”, aldus Jeroen Vincent, directeur van Maltha Glasrecycling. “Daarnaast integreren we ook innovatieve recyclingoplossingen in onze dienstverlening. Een goed voorbeeld hiervan is het – middels een speciale behandeling – herbruikbaar maken van de laag PVB-folie die tussen de twee glaslagen van een autoruit zit. Deze laag kan bijvoorbeeld de herwonnen grondstof zijn voor de achterzijde van nieuwe tapijttegels. Ook deze recyclageoplossing past binnen de visie van Carglass op duurzaam ondernemen en leveren we gezamenlijk een concrete bijdrage aan de circulaire economie.”