Automatisch kraanwegen van containers

Voor het wegen van onder- en bovengrondse container was het noodzakelijk om een handeling te verrichten voor het bevestigen van de weging. Het bevestigen van de weging gebeurde door middel van het indrukken van een schakelaar op de bedieningspost óf door het indrukken van een schakelaar op de kraan-afstandsbediening. Na het bevestigen van de eerste weging (bij volle container) gaat de signaallamp “aan”, en na bevestiging van de tweede weging (bij lege container) gaat de signaallamp “uit”. Het verschil tussen 1e en 2e weging is het nettogewicht van de container.

Het bepalen van het weegmoment is een handeling waarbij de chauffeur van invloed is.
Drukt hij op een verkeerd moment de weegknop in, dan kloppen de gewichten niet!

Om betere weegdata te verkrijgen heeft Welvaarts in samenwerking met HIAB een automatisch weegsysteem ontwikkeld. HIAB bepaald het moment waarop de container uit de put is, en een eerste weging kan worden verricht. Bij een eenparige beweging zal de gewichtsbepaling al in de vlucht van de container bepaald worden.  Na het ledigen van de container (vóór het terugplaatsen) wordt automatisch een tweede weging verricht.

Lees het bericht verder op: http://www.welvaarts.com/nl/nieuws/automatisch+kraanwegen+van+containers/5818a526120c3

 

[vc_button title=”Meer over Welvaarts” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/leveranciers-voor-de-afvalbranche/welvaarts-weegsystemen/”]