Arjen Gerritsen voorzitter bestuur Statiegeld Nederland

Arjen Gerritsen (52) is per 1 september jl. benoemd tot voorzitter van het bestuur van Statiegeld Nederland. In Nederland is het Afvalfonds Verpakkingen verantwoordelijk voor alle aspecten van producentenverantwoordelijk aangaande verpakkingen. Statiegeld Nederland is de uitvoeringsorganisatie van het Afvalfonds Verpakkingen die het statiegeld op plastic flessen en blik organiseert.

Arjen Gerritsen is een Nederlands bestuurder en VVD-politicus. Sinds 27 september 2016 is hij burgemeester van Almelo. Gerritsen is verheugd over zijn nieuwe rol: “Ik zet mij graag in om recycling van waardevolle verpakkingen zoals PET en blik door middel van statiegeld te bevorderen, om zodoende materiaalverspilling tegen te gaan en de CO2-uitstoot te verminderen. Daarmee wordt Nederland weer een stukje schoner.”

Statiegeld Nederland is de uitvoeringsorganisatie van statiegeld op plastic flessen en blik. De organisatie is het contactpunt van producenten, innamepunten en consumenten. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) zijn vertegenwoordigd in Statiegeld Nederland.