Area Reiniging wil elke dag het verschil maken! Zij zijn het trotse uitvoeringsbedrijf in afval en reiniging dat niet alleen betrouwbaar, klantgericht en kostenbewust is maar ook net dat stapje extra wil zetten. In het schoner, veiliger en mooier maken van de regio: Drenthe! Dat doen ze vooral samen met gemeenten, inwoners, bedrijven én vakkundige en trotse medewerkers.

Hierin wordt steeds meer van hen gevraagd. Onze samenleving staat voor forse uitdagingen: de wereld­ bevolking groeit, geopolitieke spanningen nemen toe, grondstoffen worden schaars en door de uitstoot van broeikasgassen verandert het klimaat. Daarom hebben zij zichzelf de vraag gesteld: Wat is nodig om de dilemma ́s van vandaag om te zetten in kansen voor Drenthe?

Naast de taakopvatting in de inzameling van afval en grondstoffen en de reiniging van het openbaar gebied zijn zij volop bezig met het beantwoorden van die vraag. Dat doen ze aan de hand van concrete speerpunten met activiteiten, plannen en samenwerkingsafspraken. Altijd vanuit de visie dat Area van iedereen en voor iedereen is in Drenthe.

In het jaarverslag van 2023 vertellen ze je erover. Je kunt het jaarverslag hier downloaden: https://www.area-afval.nl/over-area/jaarverslag2023