André Olijslager complementeert raad van commissarissen Van Gansewinkel

Van Gansewinkel is verheugd met de benoeming van André Olijslager als lid van haar raad van commissarissen. Met de benoeming voegt hij zich bij de vier andere leden die vorig jaar zijn benoemd en is de raad van commissarissen nu compleet. De heer Olijslager (71) vervult op dit moment diverse functies waaronder voorzitter van de raad van commissarissen van Heijmans.

Na zijn studie aan Nyenrode vervulde Olijslager diverse managementfuncties. Zijn laatste actieve bestuurlijke rol – tussen 1997 en 2005 – was als voorzitter van de raad van bestuur van Friesland Foods.

De raad van commissarissen bij Van Gansewinkel bestaat na de benoeming uit de volgende leden;

Jurgen van Breukelen (1969)
De heer van Breukelen is non-executive Director en Chairman van de Board of Directors van het aan de Euronext genoteerde Altice, een internationaal opererend kabel- en telecommunicatie bedrijf. Na zijn studie Bedrijfseconomie in Rotterdam startte Van Breukelen zijn carrière bij KPMG, waar hij in 2000 werd benoemd tot partner en van 2003 tot 2007 als Head of Corporate Finance verantwoordelijk was voor alle corporate finance activiteiten. Van 2007 tot 2014 was hij lid van de raad van bestuur van KPMG Nederland, tussen 2012 -2014 als Chairman en CEO.

Carsten B. Jørgensen (1965)
De heer Jørgensen is zowel CEO en CIO van de Mittal Family Investment Office. Daarnaast is hij Board Member bij ESCADA SE, ESCADA Luxemburg en SAXO-Mittal J / V in Singapore. Carsten Jørgensen heeft een sterke staat van dienst met veel ervaring in het managen van diverse activa portefeuilles. Gedurende zijn carrière heeft hij onder andere gewerkt voor de IKANO Group (1999-2010) waar hij de rollen Head of Investments en Member of the Executive Committee heeft vervuld. Daarnaast heeft hij als Head of Financial Risk en Asset management gewerkt voor de IKEA Group (1990-1999). De heer Jørgensen heeft een diploma Bedrijfseconomie van de International Business College in Denemarken.

Michael C.E. Averill (1951)
De heer Averill heeft ruime ervaring in de afval- en recyclingsector. Sinds 2013 is hij Non Executive Director bij de Biffa Group, een van de grootste afvalbeheer- en recyclingbedrijven in Engeland. Daarvoor was hij ruim 13 jaar – tot 2007 – de Group Chief Executive voor Shanks Group plc, een van Europa’s grootste onafhankelijke afvalverwerkers. De heer Averill heeft een MBA van de Cranfield School of Management en een BSc in de Metallurgie van het Imperial College of Science & Technology van de London University.

Malcolm John Ward (1959)
De heer Ward is sinds 2013 CEO van Green North East Trading Group, een holding van Impetus Waste Management, een Brits afvalverwerkingsbedrijf. Malcolm Ward heeft ruime ervaring in de afval- en recyclingsector. Hij heeft tussen 1990-2010 in diverse managementfuncties gewerkt bij Cory Environmental Ltd in het Verenigd Koninkrijk, waar hij in 2004 werd benoemd tot COO en in 2005 tot CEO. De heer Ward is een ‘Fellow van de Association of Certified Accountants’ in het Verenigd Koninkrijk, en was in de jaren 2008 / 2009 de Chairman van de Environmental Services Association, de brancheorganisatie voor de Britse afvalsector.

André Olijslager (1944)
De heer Olijslager heeft ruime ervaring in diverse bestuursfuncties waaronder voorzitter van de raad van commissarissen van Heijmans. Na zijn studie aan Nyenrode startte Olijslager zijn carrière in 1979 bij Leopack als CEO en mede-eigenaar. Bij de Maatschappij voor Industriële Projecten vervulde hij in 1990 en 1991 de rol van directeur waarna hij in 1991 de overstap maakte naar Friesland Coberco waar hij tot 1997 voorzitter van de raad van bestuur was. Zijn laatste actieve bestuurlijke rol – tussen 1997 en 2005 – was als voorzitter van de raad van bestuur van Friesland Foods.

 

[vc_button title=”Meer over Van Gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]