AMCS lanceert AMCS Platform Spring 22 Release

AMCS, ’s werelds toonaangevende technologieleverancier voor de afval-, recycling- en resourcemanagementindustrie, heeft vandaag de lancering aangekondigd van de AMCS Platform Spring 2022-release.

We zijn verheugd om aan te kondigen dat deze release de lancering vertegenwoordigt van het AMCS-platform voor metaalrecycling met specifieke mogelijkheden voor de Noord-Amerikaanse markt.

AMCS Platform for Metal Recycling is een cloudgebaseerde oplossing van de nieuwe generatie die is ontworpen met toonaangevende schrootrecyclers om alle aspecten van hun activiteiten te automatiseren, van schalen, compliance, prijsstelling en contractbeheer, transport, leveranciersportaal, transportportaal, voorraadwaardering en -beheer, productie, bemiddeling, verkoop tot uitgaande logistiek en financiën.

Het vertegenwoordigt de eerste enterprise-grade end cloudoplossing in zijn soort en biedt een zeer schaalbare, multi-locatie, multi-valuta en meertalige oplossing die gebruik maakt van de nieuwste technologieën, waaronder een moderne en intuïtieve browsergebaseerde gebruikerservaring.

De oplossing zal formeel worden gelanceerd op de ISRI-conventie in Las Vegas op 21 maart.

Nieuwe functies
De Spring 22 Release introduceert ook nieuwe functies die gericht zijn op het stimuleren van zeer efficiënte transportactiviteiten, waaronder een nieuwe cross-route optimalisatieservice , ontworpen om de toewijzing van ongeplande en on-demand orders aan routes volledig te automatiseren.

Deze nieuwe service kan automatisch dagelijks niet-toegewezen orders toewijzen om de meest geschikte route te bepalen in overeenstemming met bestaande regels en beperkingen. Het kan ook worden gebruikt ter ondersteuning van de planning van een load balance voor een pool van orders over meerdere vrachtwagens als gevolg van een ongunstige gebeurtenis zoals servicevertragingen, onbeschikbaarheid van vrachtwagens of pech, waardoor realistische, nauwkeurige en uitgebalanceerde routes worden geproduceerd die zijn geoptimaliseerd om rijtijd en emissies te besparen.
Deze release bevordert ook de digitale klantervaring met de toevoeging van twee nieuwe interactieve selfservice betalingskanalen, waar eindklanten naadloos rekeningen kunnen ontvangen en betalen.

  • Met Mobile Bill Presentment kunnen eindklanten hun rekeningen betalen op een mobiel apparaat met behulp van een digitale portemonnee zoals Google of Apple Pay. Interactive Voice Recording (IVR) Payment biedt geautomatiseerde telefonische betalingsacceptatieservices.

Deze nieuwe betaaldiensten zullen de eindklantervaring verbeteren en de totale administratiekosten verlagen.

Andere belangrijke hoogtepunten van de AMCS Platform Spring Release zijn:

  • Nieuwe functies voor het automatiseren van customer service management
  • Aanvullende compliance features voor de Nederlandse markt waaronder BTW Transfer en RVO Integratie.
  • Verbeterde weergave-, zoek- en tijdlijnweergavebewaking voor betere inzichten in dispatching

Elaine Treacy, Global Product Director bij AMCS
“2022 belooft een belangrijk jaar te worden in de evolutie van het AMCS-platform als een belangrijke technologische enabler voor de circulaire economie.  Business agility en duurzaamheid zijn centrale thema’s in onze roadmap investeringsstrategie. De lancering van het AMCS-platform voor metaalrecycling is het hoogtepunt van een meerjarige investering, waarbij we hebben samengewerkt met enkele van ’s werelds grootste schrootrecyclingorganisaties die genereus hun waardevolle feedback gaven over onze oplossingsaanpak. We kijken ernaar uit om de oplossing te onthullen tijdens onze formele productlancering op de ISRI-conferentie op 21 maart. We blijven ook investeren in automatisering en digitalisering om de efficiëntie en productiviteit te verhogen. Met deze release introduceren we verschillende opmerkelijke nieuwe functies, waaronder een eenvoudig te gebruiken en krachtige transportoptimalisatieservice die planningstijd en kosten bespaart en emissies vermindert terwijl we superieure klantenservice leveren”.