AMCS kondigt overname van Recy Systems aan

AMCS, ’s werelds grootste leverancier van geïntegreerde software en voertuigtechnologie voor de afval- en recyclingsector, heeft vandaag de overname aangekondigd van Recy Systems (Recy), de toonaangevende Duitse specialist in software voor recycling en afvalbeheer.

Recy heeft kantoren in Duitsland, de VS, het Verenigd Koninkrijk en Slowakije. Tot hun klanten behoren enkele van ’s werelds grootste en meest complexe recyclingbedrijven. In totaal zal de overname nog eens 600 klanten uit heel Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika toevoegen, waarmee het totale klantenbestand van AMCS wereldwijd op meer dan 2400 komt.

Naast het groeiende marktaandeel van AMCS in de snelgroeiende Duitse markt, zal de overname de verdere ontwikkeling van een wereldwijde best-in-class oplossing voor de metaalrecycling-branche ondersteunen.  De overname biedt ook mogelijkheden voor het ontwikkelen van het platform van het bedrijf, dat door de afval-, recycling- en resourcemanagement-sector wordt gebruikt om de efficiëntie te maximaliseren en de winstgevendheid te verhogen.

Het huidige aanbod van oplossingen van AMCS zal verder worden versterkt door Recy’s toonaangevende softwarepakket, waaronder de state-of-the-art functionaliteit voor het managen van complexe voorraadinventarisatie- en waarderingseisen.  Het sectorspecifieke model van Recy waarborgt dat haar producten exclusief worden ontworpen voor de afval-, recycling- en materialen-branche, met dekking voor staalschroot, non-ferrometalen, papier, hout, glas, kunststof, textiel en elektronica.

In zijn commentaar op de overname zegt de CEO van AMCS, Jimmy Martin:
“De wereldwijde metaalrecyclingmarkt is duidelijk een van de spannendste plaatsen aan het worden om de komende jaren in te werken.  Het dynamische karakter en de hoge complexiteit zullen er ongetwijfeld toe leiden dat de branche zal profiteren van een bredere en snellere adoptie van technologie.  Doordat we zoveel in deze markt investeren, hebben we nu een schaalbaar platform dat aansluit op de behoeften van klanten over de hele wereld. Met het indrukwekkende klantenbestand van Recy kunnen we onze activiteiten op korte en lange termijn internationaal verder uitbreiden, met name in Duitsland en Noord-Amerika. Ik ben ervan overtuigd dat bestaande en nieuwe klanten zullen profiteren van de integratie van de twee bedrijven.”

Freddie Kavanagh, General Manager EMEA & ANZ bij AMCS geeft commentaar op de richting van het bedrijf in Europa:
“Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om de klanten en medewerkers van Recy welkom te heten bij AMCS en hen te verzekeren dat zij een naadloze overgang en een hoog niveau van ondersteuning van onze wereldwijde organisatie zullen ervaren.  Ik ben ervan overtuigd dat ze zullen profiteren van een nog breder en krachtiger technologieaanbod, dat is ontworpen om hun operationele efficiëntie te verbeteren en hun plannen voor toekomstige groei te ondersteunen.”

De overname zal ook een belangrijke synergie opleveren met de activiteiten van Brady Recycling Solutions (SAI), dat 12 maanden eerder door AMCS werd overgenomen.  Naast het toevoegen van meer dan 100 klanten in Noord-Amerika, Europa en Australazië, breidde de overname in Brady ook AMCS’ portfolio van oplossingen uit die specifiek ontworpen zijn voor commerciële schrootrecycling-activiteiten.