AMCS Group neemt Senddr over

“AMCS Group investeert met de overname van Senddr in innovatief Digital Engagement platform voor de afval- en recyclingbranche”

AMCS, toonaangevende leverancier van geïntegreerde software en voertuigtechnologie voor de afval- en recyclingbranche, heeft softwareontwikkelaar Senddr uit Dublin, Ierland overgenomen.

Senddr is in 2012 opgericht door de broers Morgan en Malcolm Lynch samen met een team van software ingenieurs en technologische innovators met ervaring opgedaan bij Google en Yendo. Het bedrijf brengt AMCS een grote hoeveelheid technologie en vaardigheden op het gebied van procesautomatisering. Senddr heeft recent een grensverleggend Digital Engagement platform ontwikkeld en succesvol gelanceerd.

“De afval- en recyclingbranche staat voor de grote uitdaging haar bedrijven te digitaliseren, diensten online aan te bieden en digitaal te communiceren met klanten en onderaannemers” vertelt Jimmy Martin, CEO van AMCS. “Senddr’s productaanbod omvat een flexibel online platform dat zal worden opgenomen in het AMCS platform. Dit biedt afvalbedrijven de mogelijkheid om het volgende aan te bieden: online klantenservice, een veilig kanaal voor automatische betalingen en een online platform voor communicatie met onderaannemers. De overname van Senddr is een strategische en significante investering voor AMCS op het gebied van digitale innovatie in de afval- en recyclingbranche.”

Morgan Lynch, CEO van Senddr: “We zijn verheugd om de samenwerking aan te gaan met een bedrijf dat zo innovatief is als AMCS en om onze moderne oplossingen wereldwijd op de markt te brengen. Met deze overname positioneren we ons als voortrekker van procesefficiëntie en digitale innovatie in de afval- en recyclingbranche.”

Na de overname lanceert AMCS haar nieuwe Digital Engagement Platform dat bedrijven in staat stelt om klanten beter te bedienen en sterke relaties op te bouwen via digitale kanalen zoals social media, webportals, online ondersteuning en IoT. Dit stelt klanten in staat om (digitaal) contact op te nemen met hun dienstverlener wanneer, waar en op welke manier hen het beste past. Beurtelings levert het platform ook voordeel op voor bedrijven, zo zal het belverkeer naar hun callcenter drastisch verminderen, en zullen ze profiteren van de geautomatiseerde en daarmee kostenefficiëntere communicatiekanalen.

AMCS zal haar nieuwe Digital Engagement Platform en het gebruik van digital assistants zoals Amazon Echo voor het eerst presenteren tijdens Waste Expo 2017 (stand 1747) van 9-11 mei in New Orleans, Louisiana, Verenigde Staten.

[vc_button title=”Meer over GMT (part of AMCS)” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/leveranciers-voor-de-afvalbranche/bedrijven-abc/gmt-waste-management-software/”]